Rosenborg-GIF Sundsvall 5-1
Pål André Helland ble forsøkt på venstrekanten med debutant David Akintola ute til høyre. Det så ut til å være en genistrek av RBK-trener Eirik Horneland.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Trønderne trengte kun 12 minutter på å gå opp i en 3-0-ledelse mot svenskene. Helland var involvert i samtlige av scoringene.
(Se høydepunktene! Saken fortsetter under):

Helland herjet

Først la han ballen på hodet til Even Hovland etter en corner før to minutter var spilt. Få minutter senere havnet han selv på scoringslisten etter strålende forarbeid av Akintola. Med kampuret på 11:35 stanget Alexander Søderlund inn Rosenborgs tredje.
Servitøren? Selvsagt Helland.
29-åringen spådde før kampen at det ville bli et «kålrabi-oppgjør», men det spørs nok om kampen overgikk Hellands forventninger. Ti minutter før pause var riktignok ikke trønderen involvert i målet.
I stedet var det Akintola som scoret sitt første etter utlånet fra Midtjylland.
(Saken fortsetter under):

Horneland: – Veldig bra

Litt ut av ingenting reduserte Sundsvall til 1-4 like før pause, men det hindret ikke Horneland i å være fornøyd til pause.
– Jeg synes det er veldig bra når vi er fokuserte, konsentrerte, bruker rammene, står i de rette posisjonene og flytter beina fort nok. Da synes jeg vi er ok. De siste ti minuttene synes jeg vi dør ut i forflytning og da gjør vi i tillegg dumme valg med ball. Da synes jeg vi inviterer Sundsvall litt inn, sa han til Eurosport halvveis.
Treneren gjorde flere endringer i pause og utover i 2. omgang slik man kan forvente i en treningskamp. Dette hadde naturligvis en påvirkning på kampens tempo og flyr.
Men Samuel Adegbenro var lysten på å vise seg som innbytter og sikret 5-1 etter en fint fremspill av Akintola.
Dermed fikk Rosenborg sin første seier under Horneland.
Etter kampen var han fortsatt klar på at det var mulig å bli bedre og at man ikke fikk gjenskapt det samme som man klarte i de første 45 minuttene.
– Det fikk vi ikke. Det døde litt ut og vi mangler ennå litt motor. Det må vi jobbe med, sier han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03