OSLO (Eurosport.no):
Toppscorer Kristian Fardal Opseth er solgt til tyrkisk fotball, Endre Kupen er ennå ikke klar etter en korsbåndsskade han pådro seg før 2018-sesongen, mens nysigneringen Victor Boniface på brutalt vis røk korsbåndet forrige uke.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det betyr at Bodø/Glimt nå kun står med Geir André Herrem på spissplass. Tidligere i vinter har han slitt med problemer i lungene.
Trener Kjetil Knutsen vedgår at klubben står i en trasig situasjon.

– Forstår spørsmålet

– Er det for dramatisk å kalle det en spisskrise i Bodø/Glimt nå?
– Jeg forstår at du stiller spørsmålet. Vi fikk jo akkurat det samme i fjor med Endre Kupen, sier Knutsen til Eurosport.no.
Han sikter til at klubben hentet den tidligere Florø-spilleren vinteren før sesongstart 2018, og at også han røk korsbåndet kort tid før seriestart.
Tidligere har Glimt-sportssjef Aasmund Bjørkan forklart at klubben skal gjøre alt de kan for å ivareta 18 år gamle Boniface, som nettopp har kommet til Bodø fra et annet kontinent for å spille fotball. På grunn av den alvorlige korsbåndsskaden vil han altså ikke få mulighet til det på lenge.
– Han kommer tilbake. Det er en ung spiller vi tror på for fremtiden, sier Knutsen.
Nå jobber klubben på spreng for å få på plass en ny spiss før overgangsvindut stenger 1. april.
– Vi jobber veldig intenst nå for å få inn en erstatter for Boniface. For akkurat nå, i stallen vår, har vi Geir André, og vi ønsker å ha konkurranse og komplementære ferdigheter. Jeg håper og tror vi kommer til å få inn en spiller før vinduet stenger, sier han.

Må hente utviklingsspillere

Tirsdag var han med på Eliteserie-kick off på Ullevaal sammen med kapteiner og trenere fra de andre lagene. Han ønsket ikke gå inn på hvilken hylle de leter på i spissjakten.
– Penger er ikke det vi har mest av i Bodø/Glimt, og det har der heller ikke vært de siste ti årene. Vi har ikke hentet spisser som har vært ferdig utviklet, vi må finne de spillerne med et potensial som vi kan videreutvikle. Det er i denne kategorien vi nå kommer til å hente en spiller, sier bergenseren.
– Du er ikke misunnelig på Molde som nettopp hentet Ohi?
– Nei, det er jo et kretsløp dette her, og vi i Bodø må vite vår plass i dette kretsløpet. Vi har solgt Martin Bjørnbak til Molde, og det har vært riktig for Glimt med tanke på å utvikle de neste spillerne. Det er jo selvfølgelig enhver treners drøm å kunne plukke på så høy hylle som overhodet mulig, men jeg er trener for Bodø/Glimt og vi er veldig enige om hva som skal kjennetegne vår klubb og det er jeg veldig lojal overfor. Det jeg kan garantere er at det vil komme flere nye spillere fra Glimt i årene som kommer også, sier Kjetil Knutsen.
I første serierunde får de gul/svarte besøk av regjerende dobbeltmester Rosenborg på Aspmyra.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03