«Rufo», som kom til hvalfangerbyen sommeren 2018, har imponert i den blå drakta. I Eliteserien scoret 26-åringen syv mål på tolv kamper, men klarte ikke redde klubben fra nedrykk. I OBOS-ligaen forrige sesong noterte spanjolen seg for fem mål og fire assist på 24 kamper.
– Han kom som et friskt pust for halvannet år siden, og har vært en veldig viktig spiller for oss, sier daglig leder i Sandefjord Fotball Espen Bugge Pettersen til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er en meget viktig signering, spesielt for Cifuentes. Han beholder en spiller som kjenner prinsippene og fotballen som spilles. Han hadde ingen stor sesong i fjor, men var jo bra på høsten sist Sandefjord var i Eliteserien, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.

Satser yngre

I tillegg til re-signeringen av «Rufo», har også Sivert Gussiås (20) og Eirik Brenden (25) kommet inn portene i dette overgangsvinduet.
– Alle tre er unge spillere som kan bekle flere roller offensivt, og de passer vår spillestil, sier Bugge.
Etter fjorårssesongen har spillere som Erik Mjelde (lagt opp), Håvard Storbæk (lagt opp) og Pontus Engblom (ikke signert ny kontrakt) forlatt Sandefjord. Inn kommer det en yngre garde med spillere. Det er ikke tilfeldig, i følge Bugge.
– Det er etter ønske fra klubben. Etablerte spillere er ofte dyrere og man får lavere avkastning enn man får av yngre spillere. Det er helt klart en stategi klubben har. I fjor hadde vi en av de eldste stallene, men det er et aldri så lite generasjonsskifte på vei, sier han.
Jonsson mener at Bugge har klart å erstatte spillere som har forsvunnet, men ser ingen forsterkninger.
– Spillerne som er hentet inn er ubeskrevene blad, som enten satt på benken i Eliteserien eller ikke var der i det hele tatt. Foreløpig ser Sandefjord ut som den klareste nedrykkskandidaten, sier han.

Ordknapp om forsterkninger

Det var mange navn på listen over spillere som var ferdig i Sandefjord etter forrige sesong, og foreløpig har kun to nye navn kommet inn portene. Om det blir flere signeringer i vinter, vil ikke Bugge si noe om.
– Man vet aldri om man er ferdig, men vi begynner å få en bra tropp, sier han.
– Minst én forsterkning i hver lagdel må inn for at dette skal se bra ut, men det står vel på pengene, sier Jonsson.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03