34-åringen var på utgående kontrakt, men har vært førstevalget i buret gjennom hele sesongen.
Tirsdag meldte klubben på sine nettsider at han forlenget avtalen ut 2020-sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Viking-trener Bjarne Berntsen er meget fornøyd med det, etter at den tidligere Stabæk- og Sandefjord-keeperen har løftet prestasjonene fra forrige sesong.
– Vi er utrolig glad for at Iven blir med oss videre. Han fikk tydelige tilbakemeldinger om hvilke områder han måtte utvikle etter en noe ustabil sesong i fjor, og det har virkelig gitt utslag i år. Iven ligger helt i toppen i flere statistikk-kategorier, og det har vært viktig for oss i comebacket i Eliteserien.
Nå er det neppe nøyaktig den statistikken Berntsen først og fremst sikter til, men på klubbens nettsider har man også lagt inn en faksimile av topp tre målvakter på Eliteserien Fantasy, der Austbø har plassert seg nummer to med 80 poeng, bak Stabæks Marcus Sandberg på 96 og foran Bodø/Glimts Ricardo Friedrich med 69.
Bare Kristian Thorstvedt har plukket flere av Viking-spillerne, med 101 på syvendeplass.
Det er faktisk hele 17 år siden han kom til Viking som junior fra Randaberg.
– Jeg er utrolig glad for å få være med å bygge dette prosjektet videre. Vi har en spennende spillergruppe, som kan ha en stor fremtid sammen, dersom vi gjør ting riktig fremover, sier Austbø til klubbens nettsider og legger til:
– Så er det jo Viking som alltid har vært klubben min, det er her jeg hører hjemme, og derfor er det utrolig gledelig at klubben vil ha meg med videre.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03