Den tidligere Kristiansund-, Ull/Kisa-, Sandnes Ulf-, Start- og Arsenal-keeperen har hittil stått to kamper for rumenske Dinamo Bucuresti. Det har gått tilnærmet feilfritt med to seirer og null baklengsmål for keeperen.
Han forteller at beslutningen om å klubbvalget gikk ganske kjapt etter at han hørte om deres interesse etter jul.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Da han ankom klubben var draktnummer én opptatt. Derfor tenkte 25-åringen kreativt ved valg av hvilket draktnummer han skulle benytte seg av.
– Det typiske andrekeeper-nummeret, 12, var også opptatt. Men det ønsket jeg uansett ikke. Det er litt kjedelige nummer, synes jeg. Jeg ville ikke ha et reservetall. Jeg må føle meg som nummer én, forklarer McDermott til Eurosport.no.
Til slutt landet valget på nummer 55.
– Da måtte jeg tenke litt annerledes. Så kom jeg på at mot og far er 55 år gamle begge to, derfor ble det mitt draktnummer, sier han med et smil om munnen, og legger til:
– Dessuten så det kult ut på drakten!
25-åringen har blitt kastet rett inn i det, og blitt vist tillit fra start. Likevel mener han det er hard kamp om keeperplassen i laget.
– Keeperne i troppen er gode. Det betyr at jeg blir pushet i hverdagen, og det er bra. Jeg vil være den beste, og da må man ha noen å kjempe mot hver dag.
Han har hatt kontakt med den irske landslagsledelsen i forbindelse med overgangen til Romania.
– De har alltid sagt at jeg bør være en plass hvor jeg får spilletid, men de har ikke hatt noen andre meninger eller innvendinger mot klubbvalget.
Søndag spiller McDermott og Dinamo Bucuresti mot Botosani. Han har tidligere forklart at han tok kontakt med tidligere Rosenborg-profil Mikael Dorsin før han besluttet å reise til Romania.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03