• Søndag: Se Lillestrøm - Kristiansund klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2! Skaff tilgang her.
KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Amahl Pellegrino har stjålet overskriftene med tre scoringer og tre seire av tre mulige siden overgangen til Kristiansund fra Strømsgodset. Men det er andre egenskaper enn de opplagte, offensive som har imponert trenerduoen Christian Michelsen og Joakim Klæboe mest.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Cornerne hans!
Flirer assistent Klæboe ut da Eurosport spør om hva som er Pellegrinos mest imponerende egenskap. Vi møter KBKs suksesstrenerteam på et hotell i nordvestlandsbyen denne uka, etter den imponerende seieren over Brann. Før han følger opp:
– Amahl er undervurdert defensivt. Han klikker veldig godt med måten vi spiller defensivt. Nå snakker jeg om den perioden han har vært hos oss, men det er der han har imponert mest. Han er en del av 11ern, han tar sitt ansvar og vel så det. Så der er han undervurdert faktisk, gjentar Klæboe.
At han får så mye skryt for sine defensive egenskaper overrasker Pellegrino, som mener den defensive jobbingen mot Brann sist ble av det enkle slaget.
– Såpass ja? Haha. Ja, jeg er jo en lagspiller da, vil vinne kamper og da må man jobbe defensivt også. Brann nektet å spille med kant på vår side, så da kunne jeg så si spille spiss sammen med Flamur, parerer Pellegrino.
Søndag: Se Lillestrøm - Kristiansund klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2! Sikre deg tilgang her
Se intervjuet med Pellegrino. Saken fortsetter under videoen:

Gitt oss jævla mye

Også lagkompisen på topp, som også har en fortid i Strømsgodset, er imponert over 27-åringens disiplin.
– Han har gitt oss jævlig mye. Jeg er overrasket over det selv, at han gir oss en ny dimensjon defensivt. Han løper til ballen er ute, og står på. Der tror jeg han har overrasket mange her. For offensivt visste vi at han ville gi oss mye, roser Kastrati.
I Drammen har det vært pekt på som et problem de siste årene at for mange av de offensive spillerne har bidratt for lite i den defensive jobbingen.
Den kritikken er også blitt rettet mot Pellegrino, som bekler en venstrekantrolle i KBK, på samme måte som han gjorde i Strømsgodset.
– Det passer meg bra, jeg har en ganske fri rolle på venstrekanten der. Sånn som scoringen mot Brann så kommer jeg helt over på motsatt side nesten. Det går fort framover i banen, vi trener godt og det er gøy å spille her. Det ble veldig tungt i Godset da jeg ikke var med i troppen de to siste kampene, fotballkarrieren er ikke så lang at man kan bli sittende på benken, så da tilbudet kom var det en god mulighet for meg.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Langvarig kjærlighetsaffære

At Christian Michelsen har vært på jakt etter Pellegrino en god stund er en dårlig skjult hemmelighet.
– Amahl har vi jaktet på siden 2014. Han er en fantastisk fotballspiller. Han har ferdigheter som passer oss som hånd i hanske. Han er hurtig, han er teknisk, han er en utrolig klinisk avslutter. Så han har an mass av X-faktor som passer inn her, skryter Michelsen.
Pellegrino bekrefter at han har hatt dialog med sin nye trener i flere år.
– Jeg har fått et par telefoner og en del meldinger av ham. Jeg er blitt eldre, slått meg litt mer til ro og kan dra opp hit og kjede seg litt.
– Dra hit og kjede seg?
– Det er ikke så veldig mye å gjøre her, men det er sinnssykt mange hyggelige mennesker i Kristiansund. Som her på hotellet, hvor jeg bodde i to uker før jeg fant meg en leilighet. Jeg har blitt en voksen mann nå, med barn og familie, så jeg trenger ikke så mye kaos rundt meg lengre.
Om det å kjede seg er en del av suksessfaktoren så peker Pellegrino på et annet element som aller viktigst for den gode starten i nordvest.
– Det er tillit da, her er jeg virkelig ønska av en trener som vil ha det beste ut av meg. Det er egentlig alt i fotballen, det, mentale har veldig mye å si.

Allerede indoktrinert

– Hvor skal dette ende? Jeg vet ikke, men jeg håper det ikke skal stoppe før sesongen er omme. Vi tenker oss på oss selv og tar én kamp av gangen..
– Allerede inne i den nøkterne KBK-tankegangen, ja?
– Haha, jeg er mer offensiv, men jeg håper vi kan blande oss inn i topp fem og lage litt kaos der oppe. Men vi er nødt til å ta en kamp av gangen for da kan det begynne å gå andre veien, sier Pellegrino.
  • Søndag: Se Lillestrøm - Kristiansund klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2! Skaff tilgang her.
Sett denne?
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55