– Det er tungt å se på. Det er mennesker jeg er glad i og de sliter. Jeg tror og håper de kommer seg ut av den sumpa de befinner seg i nå, sier han til Eurosport.no på telefon fra Budapest.
For mens «Tokki» er svært fornøyd med livet i Ferencváros, befinner Strømsgodset seg nederst på tabellen. Med god margin. Det er ikke bare gamle lagkamerater av Nguen som sliter – de er svært gode venner av han. Særlig Amahl Pellegrino, Muhamed Keita, Martin Rønning Ovenstad og Herman Stengel er gode kompiser.
– Jeg snakker mye med dem. Egentlig snakker jeg mye med de fleste gutta på laget. Også har jeg vært oppe og besøkt dem et par ganger allerede også.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Blant annet var Nguen å se på Godsets treningsfelt tidligere i sommer, da han kom for å hilse på gamleklubben.

– Må tro på det de driver med

Tokmac Nguen sammenligner årets sesong med hvordan han følte det var å stå i nedrykksstormen med Godset i fjor.
– De ser lave ut på selvtillit. De må tro på det de driver med igjen. Når de først får den troa igjen, så går det oppover, sier han.
Han savner at hans tidligere lagkamerater viser litt ambisjon – man skal ikke være redd for å dumme seg ut.
– Det å ta sjanser og tørre å prøve er det som hjalp meg der. Individuelt så fikk jeg vist meg fram. Man må prøve og feile. Man må være trygg på det man gjør.

Liker den nye treneren

Det har også vært trenerskifter etter at 25-åringen forsvant ut dørene på Marienlyst. Først ble Bjørn Petter Ingebretsen erstattet midlertidig av Håkon Wibe-Lund. Deretter har danske Henrik Pedersen tatt over. Det synes Nguen ser veldig bra ut.
– Ja, jeg liker det jeg har sett av han. Han vil at spillere skal by på seg selv. Han er ikke glad i spillere som gjemmer seg. Det tror jeg er veldig viktig for Godset nå.
Det gjør han optmistisk på vegne av hans norske favorittklubb.
– Det så tungt ut i starten av sesongen. Men jeg synes gutta virker mye mer bevisste på hva de vil gjøre under den nye treneren. Jeg er trygg på at de kommer seg ut av nedrykksstriden, avslutter drammenseren.
Keita mener også man må tørre mer i Strømsgodset:
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55