Haugesund - Bodø/Glimt: 1-1
For det var ikke mye som gikk veien for Haugesund i første delen av kampen mot Bodø/Glimt. FKHs Torbjørn Kallevåg ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort for kvelden. Noe studio mente var feil. I andre omgang ble det dømt straffe til bortelaget, hvor Jens Petter Hauge satte inn kveldens første mål. Men Haugesund utlignet kort tid etterpå ved Alexander Stølås.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– En sjelden gang er jeg inne i 16-meteren. Det er godt å redde et poeng, men det var en dårlig kamp i dag, sa Stølås etter kampen.
– Vi blir litt stresset av presset til Bodø/Glimt også er vi veldig uheldig med et rødt kort. Det gjør ting veldig vanskelig. Akkurat nå vil jeg ikke uttale meg så veldig mye om den situasjonen, men det har mye å si for kampen. Vi sliter fordi de løper over oss, spesielt på sidene. Så er det en billig straffe, men så klarer vi å redde et poeng. Det er jo bra, men selvfølgelig hadde tre poeng vært viktig, la han til.
Etter kampen, ble Amor Layoni spurt om hva som skjedde i straffesituasjonen:
– Jeg tar imot ballen på brystet og skal ta ballen, så kjenner jeg at han holder meg der med hånden og jeg faller, forklarte Layoni.
– I Haugesund-leiren sier de at det er en billig straffe?
– Billig eller dyr, det er en straffe. Det mener jeg. Jeg kjenner at jeg ikke kan nå ballen fordi han holder bak på meg, jeg ser på bildene at han har en hånd der, la han til.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):

– Det er feil

Torbjørn Kallevåg fikk først gult kort for en takling på Bodø/Glimts Patrick Berg etter 23 minutter. Deretter fikk han igjen gult kort etter en duell med samme Glimt-spiller.
Panelet i Eurosport-studio var ikke enig i at det var gult kort for den andre taklingen.
– Når du har en midtstopper som står på beina etter taklingen, så føler jeg du kan la den gå eller gi en advarsel, sa Sarpsborg 08s Jørgen Horn.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal forsto lite av det andre gule kortet til FKH-spilleren.
– Det er feil. Det er ikke frispark engang, mener jeg. Det er bare vanlig 50/50 og de kommer omtrent samtidig på banen, sa Rekdal.
Det ble ingen mål i første omgang.
– Nei, jeg synes det er knallhardt. Men han har sikkert sitt på det rene, jeg er usikker.. Nei, det er ikke gult kort, sa FKH-trener Jostein Grindhaug i pausen da han fikk se situasjonen med Kallevåg på nytt.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Straffesituasjon

Etter 72 minutter ble Glimts Amor Layouni dratt ned innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe. Også her reagerte studio.
– Da føler du deg rimelig bortdømt med rødt kort på de to gule der og en straffe som det der, sa Horn om situasjonen.
– Den synes jeg er enda mindre enn den Bjørdal har, sier Joacim Jonsson og refererer til straffe-situasjonen i Vålerenga-kampen.
Dommer Trygve Kjensli forklarte situasjonen slik etter kampen:
– Han får et gult kort rett før for en hensynsløs takling og ca. to minutter etterpå, slik jeg ser det, så mister han ballen i forbinnelse med en touch også skal han gjenvinne den. Slik jeg ser det fra min posisjon så fullfører han taklingen på en hensynsløs måte og treffer Bodø/Glimt-spilleren på fot. Så jeg tolker det som en hensynsløs takling og gult kort nummer to, sa Kjensli til Eurosport etter kampen.
Se straffesituasjonen her og hva studio mener om den:
Jens Petter Hauge tok straffen og satte inn 1-0 til Glimt. Men minuttet etterpå utlignet hjemmelaget ved Alexander Stølås.
Flere mål ble det ikke og begge lagene fikk med seg ett poeng.
– Jeg synes først og fremst ikke at vi gjør en god kamp i dag, det går for lang tid med ballen, det blir for mye en og en og vi er ikke flink nok til å gå inn i 16-meteren deres. Vi spiller elleve mot ti mye av kampen, og når vi klarer å ta ledelsen.. det er hjerneblødning i et par minutter og det koster oss to poeng i dag. Det må vi lære av, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen.
Se hele intervjuet med Knutsen her:
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49