Praktscoring fra Ranheim da FKHs hjemmestatistikk ble verre

Sondre Skandsen

Oppdatert 11/08/2019 klokken 20:39 GMT+2

Eirik Valla Dønnem stod fram da Ranheim trengte det som mest og curlet inn seiersmålet på nydelig vis, mens Haugesunds dystre hjemmestatistikk fortsetter.

Haugesund

iiHAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
FK Haugesund – Ranheim 0-1 (0-0)
Valla Dønnem var involvert i det meste på Haugesund Stadion. Først kokte det nesten over for Ranheim-spilleren da han fikk gult kort like før hvilen. Lagkamerat Mads Reginiussen måtte holde han igjen da han stormet mot dommerteamet.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):
Men etter 76 minutter var det han som skulle bli helten for laget som ikke har vunnet i Eliteserien siden mai. Etter en dårlig klarering fra FKH-keeper Helge Sandvik, kombinerte han fint med Blakstad som la ballen til rette for midtbanespilleren. Ballen suste inn i hjørnet, og det viste seg å bli matchvinnerscoringen.
– Jeg fikk en god følelse med en gang jeg fikk den pasningen. Det der har jeg gjort mange ganger på oppvarming. Jeg vet når jeg kan, hvis jeg får muligheten, sa målscoreren til Eurosport like etter kampen.
– I dag gjør vi omtrent den perfekte bortekamp. Det er dette som kreves for å ta poeng borte. Det er ikke langt unna perfekt i dag.
For FKHs del betyr tapet at Grindhaugs menn står med kun 11 poeng på hjemmebane etter over halvspilt serie. Haugesund har faktisk tatt flere poeng på bortebane (12). Tross suksess i Europa League-kvalifiseringen, har det altså lugget i serien.
– Dette er en kamp vi kunne fått med oss ett poeng i. Men det er ikke nok frekvens i oss. Vi er ikke distinkte nok. Det blir for mange tekniske feil over hele linja, sa trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter kampen.
Og på spørsmål om det er Europa-eventyret som har tært krefter:
– Vi kan lulle oss inn i forklaringer, men vi er ikke gode nok til å vinne i dag.
De hvite tok tidlig regien på hjemmebane og skapte noen farligheter i den første omgangen. Sandberg kunne satt 1-0 etter 25 minutter da han ble spilt fri i feltet, men avslutningen gikk i nettveggen. Heller ikke Desler fikk tvunget avslutningen sin mellom stengene, da et innlegg fra Velde gikk gjennom hele feltet og havnet hos dansken.
Ranheim spilte seg inn i kampen og avsluttet sterkt før hvilen. Reginiussen mottok ballen i 16-meteren til FKH etter 40 minutter, men skuddet gikk rett på Helge Sandvik.
I en mer sjansefattig andreomgang, var det altså Valla Dønnems nydelige skudd som utgjorde forskjellen mellom de to lagene. Dermed tok Ranheim et stort byks ut av nedrykksstriden.