Haugalendingene vant 3-2 sammenlagt etter dobbeltoppgjøret mot Sturm Graz i den andre kvalifiseringsrunden til Europa League. Krygård ble helten for FKH med sine to scoringer, hvor én kom på hjemmebane og én på bortebane.
Han fikk stor oppmerksomhet etter at lagkamerat Torbjørn Kallevåg la ut denne tweeten etter det første oppgjøret mot østerrikerne. 19-åringen jobber nemlig på bensinstasjon ved siden av tilværelsen som toppfotballspiller.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– En uke utenom det vanlige, for å si det forsiktig. Jeg har vel blitt en liten snakkis den siste tiden. Det har vært en utrolig uke, sier Krygård til Eurosport.no.

– Surrealistisk

Han beskriver det som at han har gått fra "ingenting" til å få massevis av oppmerksomhet på bare en drøy uke.
– Det jeg har fått være med på er ganske surrealistisk. Dette historiske avansementet er i aller høyeste grad var en lagseier, men det er selvsagt deilig å kunne bidra med scoringer. Scoringene, Kallevågs tweet, og bensinstasjon-greiene har gjort dette til en ganske voldsom uke. Jeg trives når det er litt stille rundt meg, men dette er bare å nyte mens man kan. Samtidig håper jeg å bli husket som fotballspiller etter hvert. Ikke han som jobbet på bensinstasjon, sier den offensive unggutten.
– Du er trolig landets mest omtalte bensinstasjon-ansatt?
– Hehe, det kan være. Jeg har ikke lest mer om noen annen den siste tiden i hvert fall. Det er vel en litt artig historie der, sier han, og ler.
I den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League skal FKH opp imot den nederlandske storklubben PSV. Krygård kaller det for et drømmeoppgjør.
– Det kommer til å bli en helt magisk ramme med et slikt storlag på besøk her på haugalandet. Kanskje er det en av tidenes største enkeltkamper for klubben. Å få spille der borte blir også en enorm opplevelse. Vi skal tørre å by på oss selv og gripe anledningen, sier Krygård.

Vil bite fra seg

Han har fremdeles til gode å starte en Eliteserie-kamp, og har måttet nøye seg med tre innhopp og 45 Eliteserie-minutter så langt i 2019. Det er en statistikk han ønsker å gjøre noe med utover i andre halvdel av sesongen.
– Jeg har selvsagt et ønske om å være med og bidra mer, og ser frem til å få min første start.
– Får du den allerede mot Stabæk søndag?
– Det er opp til Jostein (Grindhaug) og Sebastian (Brydegaard) å vurdere om jeg er god nok. Prestasjonene mine i Europa er vel en fin søknad om mer spilletid, i hvert fall, sier han.
Krygård, som står med landskamper på G15, G16- og G19-nivå, er trygg på egne ferdigheter.
– Som fotballspiller må du ha troen på deg selv, og jeg mener å ha noe i bidra med i Eliteserien. Så er det opp til meg selv å vise det når jeg skulle få muligheten. Jeg vil gjerne ha en større rolle i laget i andre halvdel av sesongen, sier han.

Europa-hangover?

Søndag reiser FKH til Bekkestua for å møte Stabæk. På spørsmål om det kommer til å bli en liten nedtur etter den voldsomme Europa-oppturen, svarer unggutten slik:
– Jeg mener vi skal være såpass godt forberedt og proffe at vi klarer å omstille. Det er en kamp vi må ha fullt fokus på. Vinner vi den så kan vi se oppover på tabellen.
Haugesund er nummer åtte i Eliteserien etter 15 serierunder. Stabæk er på 13. plass med 15 poeng etter like mange kamper.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53