HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
Haugesund – Brann 1-1 (0-1)
Vito Wormgoor sendte Brann opp i føringen før hvilen, men et kremmerhus fra Sondre Tronstad sørget for ett poeng til hvert av lagene.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg har ingen idé om hvor det kom fra. Jeg har ikke scoret på fire år, så det var et drømmetreff, gliste han til Eurosport etter kampen.
– Det blir vel fire-fem år til neste gang. Men det var deilig å få denne, for jeg har fått så mye tyn i garderoben for å ikke score.
Ellers var han kun middels fornøyd med uavgjort.
Sånn som kampen ble er det helt greit med ett poeng. Det var tett og jevnt, og begge lagene kunne fort scoret ett til.
Lars Arne Nilsen tok ikke poengdelingen altfor tungt.
– Vi fikk store sjanser, de fikk store sjanser. Jeg synes egentlig det er greit. Vi trykket på mot slutten, og hadde vi klart det lenger kanskje vi hadde klart alle tre poengene.
– Jeg synes vi sliter litt i dag. Vi er ikke kompakte nok.
Men han hadde ting å sette fingeren på.
– Uavgjort i Haugesund er greit, men prestasjonen er vi ikke fornøyde med. Vi gjør altfor mye feil, gir de sjanser og trekker oss litt for mye tilbake.
Haugesund åpnet best på hjemmebane, og brennhete Wadji kunne sørget for 1-0 etter bare to minutter. Leite spilte spissen gjennom, men alene mot Opdal avsluttet han rett på keeper. Etter 28 minutter skjedde det ting andre veien. Berisha var på full fart innover i FKH-feltet da Pallesen Knudsen taklet han fra siden. Dommer Tom Harald Hagen mente midtstopperen ikke var på ball, til store protester fra hjemmelaget. Kaptein Vito Wormgoor steppet opp, men straffen ble reddet av Sandvik. På returen var FKH-spillerne statiske og Wormgoor ekspederte sin egen retur i mål til kampens første mål.
17 minutter inn i den andre omgangen hadde Haugesund etablert et press på gjestene fra Bergen. Hvittrøyene rullet fint opp og ballen havnet til slutt hos Sondre Tronstad på 20 meter. Han dro til med høyreslegga, og ballen suste som en prosjektil opp i det lengste krysset. Prakscoringen sørget for at lagene var like langt.
Kristoffer Løkberg kunne og burde satt seiersmålet helt på tampen. Innlegget fra Ordagic var så og si ferdigscoret, der Løkberg kom stormende inn på bakre stolpe. Men han klarte ikke stokke beina og ballen forsvant forbi han. Dermed endte det med poengdeling i Vestlandsderbyet.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21