HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
FK Haugesund – Vålerenga 1-4:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Vålerenga hadde ikke vunnet en Eliteserie-kamp siden 16. mai da de gjestet Haugesund, men mot et skadeplaget hjemmelag vartet Ronny Deilas menn opp med strålende angrepsfotball og tok en etterlengtet seier.
Bård Finne var kampens store spiller med to scoringer og en målgivende.
– I dag er det litt krydder, sånn vi liker, sa Finne til Eurosport.
Se alle høydepunktene her (saken fortsetter under):
VIF-trener Ronny Deila var naturlig svært fornøyd med lagets prestasjon.
– Vi jobber knallhardt og er kompakte, og så er vi veldig effektive når vi får muligheten. Jeg er veldig stolt av gutta i dag.

– Det er helt forjævlig. Vi er drita dårlig

For hjemmelaget ble det en svært skuffende ettermiddag.
– Det er helt forjævlig. Vi er drita dårlig. Vi er ikke i nærheten i dag. Det er jævlig tungt, sa FKH-forsvarer Fredrik Pallesen Knudsen.
– Klarer du å peke på hva som er så dårlig?
– Vi er dårlige både foran eget og Vålerengas mål, og så er strukturen i laget for dårlig. Vi spiller for mye en og en istedenfor samlet, og da blir det helt rævva dårlig.
– Vi er litt i knestående nå. Vi leter litt etter hvordan vi skal se ut, så vi får bare begynne på igjen i morgen, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

Effektivt VIF-angrep

24-åringen var tilbake fra start i Deilas Eliteserie-ellever mot Sarpsborg 08 sist, for første gang siden 6. mai. I sin nye spissrolle svarte Finne på tilliten med scoring, og mot FKH fortsatte han å levere.
Først avsluttet Finne et flott VIF-angrep med en hard avslutning i Helge Sandviks nærmeste hjørne, før han serverte Aron Dønnum som doblet ledelsen. To minutter senere var Finne iskald da han dro av halve FKH-forsvaret og trillet inn ballen i hjørnet.
– Han er så iskald! Et aldri så lite Finne-show i Haugesund, utbrøt Eurosport-kommentator Vidar Levinsen etter at VIF hadde scoret sitt tredje mål på like mange målsjanser før hvilen.
Bortelaget fortsatte oppvisningen de siste 45. Like etter timen mottok Chidera Ejuke ballen utenfor sekstenmeteren, dro av en FKH-forsvarer og curlet ballen elegant i lengste.
Ibrahima Koné pyntet på resultatet for vertene da han på lekkert vis headet ballen i mål etter et frispark.
4-1-seieren betyr at Vålerenga klatrer opp på en foreløpig fjerdeplass med 21 poeng, like mange som Brann som møter Molde søndag kveld. FKH er nummer ni med 16 poeng.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05