Etter en god høstsesong for Molde i 2017 startet skadenedturen for midtbanespilleren.
Da sesongen var ferdig opererte han ankelen. Etter hvert, da den begynte å bli bra igjen, pådro han seg en belasningsskade i den samme foten, noe som etter hvert utviklet seg til å bli et tretthetsbrudd. Han var endelig var på vei tilbake på fotballbanen etter flere måneder på sidelinjen da det smalt igjen på trening. Denne gangen var det kneet som fikk seg en smell. Han måtte opereres på nytt og fikk beskjed om å ikke røre en fotball på fire nye måneder.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Derfor var det gledelig at han i Moldes treningskamp mot Nordsjælland søndag var tilbake i lagoppstillingen. Da var det 434 dager siden han var med i 2-2-kampen mot Sarpsborg 08 i november 2017.
– Det var ubeskrivelig deilig å være tilbake på banen igjen. Det var 14 måneder siden sist, og da er det ekstremt godt å kjenne at kroppen føles bra igjen, sier Martin Ellingsen til Eurosport.no.

Ga Solskjær tommel opp

Nordsjælland-kampen ble spilt bare timer etter at Manchester United slo Leicester 1-0. Likevel tikket det inn en SMS i Ellingsens innboks fra den midlertidige Manchester United-treneren Ole Gunnar Solskjær samme dag.
– Han sendte melding og lurte på hvordan kroppen kjentes, sier Ellingsen, og skyter inn:
– Han fikk en tommel opp i retur.
Ellingsen forteller at han har hatt løpende dialog med Solskjær. Også etter at han ble trener i den engelske gigantklubben.
– Ole Gunnar spør ofte hvordan det går, og vi har hatt en dialog hele tiden. Han har som kjent også hatt sine problemer med knærne, og vet vel hva jeg har gått gjennom.

Har jobbet med psyken

Hedmarks-gutten forteller at det tidvis har vært en vanskelig tid med nedturen som aldri så ut til å ende.
– Det er veldig lang tid å gå skadet. Jeg har vært i ferd med å bli bra, for at det så bare har blitt enda verre igjen. Da er man nødt til å fokusere på de riktige tingene, sier Ellingsen.
Han har holdt på i styrkerommet mens lagkameratene jobbet med kula.
– Det nytter ikke å tenke på hvor kult alle andre har det. Jeg har måttet tenke på meg selv. Samtidig har det vært uvant for meg. Jeg har nesten aldri hatt en skade, men så kom alt plutselig etter hverandre. Det var egentlig helt sjokkerende, sier han.
Og det har ikke alltid bare vært enkelt.
– Klart det har gått veldig opp og ned. Jeg har hatt noen tunge perioder.

Mener konkurransen er en fordel

I MFK må han konkurrere om en midtbaneplass mot Magnus Wolff Eikrem, Fredrik Aursnes, Etzaz Hussein, Fredrik Sjølstad og Stian Gregersen. Ellingsen lar seg ikke skremme av konkurransen. Svarere tvert om.
– Det blir selvsagt vanskelig å ta plassen fra noen av dem, men det skal være vanskelig for disse spillerne å danke ut meg også, sier han selvsikkert.
– For laget og for meg er det bare sunt at vi er mange om beinet. Jeg har lyst til å spille så mange fotballkamper som mulig, og ser ingen grunn til at det ikke skal være mulig. Dessuten får jeg trene med noen av landets beste midtbanespillere hver dag, sier han.
Mot Nordsjælland spilte han 45 minutter. Fredag møter Molde Kristiansund i en ny treningskamp, og planen er da at han skal spille like mye.
Med 14 måneder siden forrige gang han spilte fotball, er det naturligvis igjen et stykke til toppformen.
– Men jeg håper å være klar til å spille allerede fra seriestart. Jeg skal i hvert fall gjøre alt for å være klar til den kampen.
Molde serieåpner borte mot Sarpsborg 08 den 31. mars.
Fredagens treningskamp mot Kristiansund kan du se på Eurosport Player klokken 18.00.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03