To ganger tidligere har det gått galt for Vamouti Diomande - Mjøndalens lille juvel, som aldri helt fikk vist hva han kunne gjøre på Norges øverste nivå. Først knuste han kneskålen tidlig i Eliteserie-sesongen til bruntrøyene i 2015. Han kjempet seg tilbake og gjorde comeback for B-laget sesongen etterpå. Da røk korsbåndet i det andre kneet.
På første MIF-trening for året, røk akillesen til mannen fra Elfenbenskysten. Rett foran øynene på MIF-treneren.
– Jeg stod en meter unna og fikk det helt oppi fanget. Det var samme lyden som når en knott skraper over hælen på en fotballsko, så jeg hadde tenkt å dømme et frispark. Jeg spurte om det gikk bra, og han sa nei. Han skjønte med en gang at noe var galt, forteller Vegard Hansen til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I høst ble han lånt ut til Ull/Kisa for å bygge opp formen igjen. Der leverte han gode prestasjoner, og denne vinteren skulle han få overbevise Hansen om at han kunne være førstevalg på vingen igjen. I stedet ble det kun minutter på trening før han nå er ute i nærmere seks måneder.
– Det ble veldig rar stemning etterpå. Det ble litt stille og det var vanskelig å komme i gang igjen.
– Jeg vet ikke hva jeg skal si jeg... Det er helt forferdelig. Dette er jo livet hans. Det er dette han kan. Fotballen betyr mest for Dio foruten familien, så det var forferdelig å oppleve. Jeg føler veldig med han.
Les også: Her er alle bekreftede overganger i Eliteserien!

– Det gjør vondt for meg

Eurosport.no snakket med «Dio» på telefon onsdag. Han hadde det ikke så fysisk vondt, men sukker når han snakker om opplevelsen på trening.
– Det går ikke så bra. Jeg venter bare på operasjon neste uke.
– Men det gjør vondt for meg, for jeg fikk ikke noe særlig spilletid i fjor. Jeg regnet med å få spille litt år, også skjer dette på første trening...
Vegard Hansen synes det har vært beundringsverdig hvordan ivorianeren har kjempet seg tilbake til toppfotballen gang etter gang.
– Dio har vært ekstremt uheldig. Han har brukt veldig lang tid på å komme seg tilbake. Han har alltid trent hardt og godt og jobbet seg tilbake på laget.
Etter den første skaden i 2015 var han alene i leiligheten i Mjøndalen. Etter hvert har han fått på plass familien i Norge. Det er viktige støttespillere, sammen med klubben.
Les også: Forlenger med Sandefjord

Skal ta vare på han

Nå venter altså operasjonen om en ukes tid, før rehabiliteringen starter igjen. Akillesen var ikke fullstendig avrevet, men å bøye ankelen var umulig. Rehabiliteringstiden er på fire til seks måneder.
Nok en gang skal 28-åringen ut i en krig for å beholde muligheten til å spille fotball. Kontrakten hans med Mjøndalen går nemlig ut etter denne sesongen.
– Jeg er klar. Denne gangen er det akillesen og ikke kneet. Jeg håper jeg skal komme tilbake.
Vegard Hansen mener det er for tidlig å snakke om man likevel velger å forlenge med Dio, slik de gjorde da han pådro seg kneskaden forrige gang. Men én ting kan han garantere.
– Vi som klubb skal ta vare på Dio, det er helt sikkert.
Diomande gjorde det bra i Ull/Kisa i fjor, blant annet her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03