Til tross for at han spilte for Haugesund i Eliteserien allerede som tenåring, tok det tid før han var skikkelig tilbake på toppnivå. 26-åringen, som er født i Danmark, kan gå med på beskrivelsen «late bloomer».
– Det har litt med situasjonen jeg var i da jeg var yngre, og litt med innstilling å gjøre. Kanskje innså jeg litt sent hva som kreves, og at hvis jeg skulle spille på bra nivå, så måtte jeg ta tak i meg sjøl. Det tok litt tid før jeg innså hva som måtte til, men da jeg først tok tak kom jeg meg opp på et bra nivå, uttaler han i et intervju med Eurosport.no gjort på Marbella.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Etter tidvis å ha vist hva som bodde i ham, ble det utlån fra FKH til Vard.
– Jeg var nok ikke det største talentet, men samtidig var jeg i en situasjon i FKH der jeg ikke følte meg helt trygg og at nivået var for høyt, samtidig som jeg ikke syntes jeg fikk god nok veiledning. Jeg måtte ta noen steg tilbake og spille litt 2. divisjon og OBOS noen år. Det gjorde godt.
– Var det tungt?
– I starten er det tungt når du blir vraket. Men etter hvert, ved hjelp av gode veiledere og trenere så fikk de meg til å forstå at det var greit og ikke for sent, og jeg fikk meg selv til å innse det. Smile litt igjen og ha det gøy med fotball igjen, og spille på et nivå jeg følte jeg kunne være god.
(Artikkelen fortsetter under)
Etter Vard gikk turen til Hødd. Der ble det fire sesonger, før Strømsgodset kom på banen, og lysluggen for alvor var tilbake på øverste hylle. I 2017 spilte han kanskje sin beste sesong, da han viste frem skuddfoten ved mange anledninger. Elleve av dem resulterte i seriemål.
Les også: Ohi scoret i debuten: – Nå er jeg i gang
Nå er han klar for seriestart med Molde. Mål ble det også i generalprøven mot Östersund. Han legger heller ikke skjul på at det er tilfredsstillende å være der han er nå.
– Ja, det er det. Jeg setter pris på hverdagen og føler meg privilegert som kan spille fotball og leve av det. Det er mange som kriger i 2. divisjon for eksempel, som har lyst til å være i den posisjonen vi er i.
– Har du tvilt?
– Da jeg var vraket som 18-åring mistet jeg litt tro og begynte å tenke på litt andre ting. Men så handler det om å inne hva du vil i livet og skjønne at om man vil bli god, så kreves det hardt arbeid og tro på deg selv.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03