Fem minutter ut i årets første treningskamp for Sarpsborg 08 fikk Jørgen Horn albuen til VIF-spiller Magnus Grødem i ansiktet i en duell.
– Det er en bruddskade i kinnbenet under øyet. Altså gulvet under øyet, der har han fått et brudd, forklarer Sarpsborg 08s fysiske trener Halvor Elverhøi til Eurosport.no fredag kveld.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han er veldig hoven nå, så det er først når hevelsen går ned og vi ser omfanget av skaden, at vi tar stilling til om noe skal opereres. Også har han fått en liten hjernerystelse, legger han til.
Horn ble hentet av ambulanse og fraktet til A-hus, før han senere på kvelden ble sendt til Ullevål sykehus for observasjon.
– Det er en alvorlig skade, men så lenge han kommer til rett plass og får gjort noe med det, så skal det gå fint.
Han skal ikke ha klart å se noe på det venstre øyet etter smellen. 31-åringen forsøkte å gå av banen etter å ha fått behandling, men måtte legge seg ned.
– Han merket først at det var mye blod, og da tenker man først at det er en kuttskade. Men når han skulle reise seg opp første gangen, merket han hvor groggy han var og følte seg veldig uvel og kvalm, sier Elverhøi.
Elverhøi har vært i kontakt med moren til Horn som har fortalt at han har det bedre nå. Men når han er tilbake på fotballbanen er for tidlig å vite.
– Det er litt vanskelig å si akkurat nå når han er klar for å være på fotballbanen igjen, men det vil nok ikke gå mer enn tre-fire uker før han er i gang med trening.
Se situasjonen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03