Populære sporter
All sport
Vis alt

Ferdig i KBK: – Ønsker å fortsette med fotball på så høyt nivå som mulig

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 05/01/2019 klokken 15:13 GMT+1

Jonas Rønningen er ferdig etter fem år i Kristiansund. Nå ønsker han å finne seg en ny klubb.

Jonas Rønningen

Foto: Scanpix

– Jeg har vært i dialog med klubben en stund og har uttrykt ønske om å fortsette med KBK. Og når de har avventet litt, så har jeg på en måte skjønt det. Men jeg fikk ikke endelig beskjed før rett over nyttår, forteller Rønningen til Eurosport.no.
2018-sesongen har vært mye preget av skader for Rønningen. Han spilte de to første seriekampene i Eliteserien, men pådro seg en strekkskade i en treningskamp. Mot slutten av sesongen ble han byttet inn i kampene mot Vålerenga og Sandefjord. Han tror det store skadeavbrekket er noe av grunnen til at det ikke ble ny kontrakt.
– Det er vel litt forskjellige grunner. Blant annet hadde jeg en trøblete sesong med skader og så var det en økonomisk situasjon på hvordan de ville sette opp spillerstallen og jeg var ikke prioritert der. Sånn er det noen ganger, men det er selvfølgelig kjipt for meg, sier han.
Sportslig leder i KBK, Kenneth A. Leren, sa til Tidens Krav, som først omtalte saken, at de ikke kom til å tilby han ny kontrakt.
Rønningen forteller videre at han ønsket å fortsette i klubben hvis han hadde fått muligheten.
– Ja, jeg kjente på det at siden jeg hadde et trøblete år i fjor, så ville jeg revansjere og vise at det er ikke sånn jeg ønsker at det skal være. Jeg har stort sett ikke slitt så mye med skader, men i fjor så ble nesten hele sesongen ødelagt.
– Det er kjipt at det skal ende med det, for jeg har vært i klubben i fem år og trivdes veldig godt, legger han til.
Han gjennomgikk en operasjon for fem uker siden og er nå under opptrening. Nå starter jobben med å finne seg en ny klubb for 28-åringen.
– Jeg har ikke gjort meg opp så veldig mange tanker om det enda, men jeg ønsker å fortsette med fotballen på så høyt nivå som mulig, sier han.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame