Tromsø - Rosenborg: 1-0
Det skulle gå hele 65 minutter før det første målet satt i kampen mellom Tromsø og Rosenborg. Tromsøs Simen Wangberg stanget inn ballen på en corner og hjemmelaget tok ledelsen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Det var fantastisk deilig å se den treffe pannebrasken og gå inn i lengste og se stadionen eksplodere, det var en veldig god følelse, sa målscorer Simen Wangberg etter kampen.
Etter målet viste lagkamerat Bakenga tegn som om han brukte en tryllestav og hintet til videoen som Tromsø laget i forkant av kampen hvor Wangberg var Harry Potter.
– Vi hadde bestemt oss på forhånd at hvis jeg scoret i dag så skulle jeg feire med den tryllestaven, det glemte undertegnende, men Moush minte meg på det. Så jeg håper vi fikk noen fine bilder på det, sa målscoreren.
– Han scoret på sånn Harry Potter-vis, så det var helt nydelig, la Bakenga til.
Se hele intervjuet lenger ned i saken. Her kan du se Harry Potter-videoen:

– Det er for dårlig

Simo Valakari var fornøyd etter kampen.
– Som jeg sa før kampen, så kom det til å bli en jevn kamp. Wangberg som header bra på en god ball fra Gamst Pedersen. Etter en hard uke med tre kamper på seks dager, så ga guttene en god innsats. vi forsvarte det vi trengte å forsvare og jeg er så glad for spillerne, for det har ikke vært den starten vi har ønsket, sa Tromsø-treneren etter kampen.
Rosenborg-trener Eirik Horneland var ikke like fornøyd etter tapet.
– Vi er for lite effektive, gjør en anstendig kamp. For dårlig kvalitet på legg, for dårlig kvalitet på innløp og så er vi for lite brutal i siste tredjedel synes jeg, sa Horneland.
Også Pål Andre Helland var skuffet etter tapet.
– Det er for dårlig. Det er frustrerende, men det er synd at laget ikke vinner i dag, det synes jeg vi bør, sa Helland til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med Horneland her:

Tromsø-mål

Etter 24 minutter spilt gikk Tromsøs Juha Pirinen ned innenfor 16-meteren etter å ha blitt felt, men det ble ikke dømt noe straffespark til hjemmelaget.
– Han var ikke borti ballen, men den hadde nok kanskje vært litt billig hvis vi hadde fått straffe av den. Jeg vet ikke, den var litt 50/50, sa Pirinen til Eurosport i pausen.
Tromsøs Mushaga Bakenga, som startet sin første kamp siden oktober, fikk en smell etter 37 minutter, men kom fort innpå igjen og fortsatte kampen.
Saken fortsetter under:
Begge lag presset på i første omgang, men det ble ingen mål.
Etter 57 minutter krasjet Tromsøs Lasse Nilsen og Rosenborgs Vegard Eggen Hedenstad med hodet da begge så en annen vei. Den så stygg ut, men begge kunne fortsette kampen.
Det var ikke før i andre omgang at det første målet skulle komme. Og det var Tromsøs Simen Wangberg som satte den inn for hjemmelaget. Han headet ballen i mål fra en corner og da stod det 1-0 til hjemmlaget.
Flere mål ble det ikke, noe som betyr at Tromsø ligger to poeng bak Rosenborg på tabellen.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29