Ranheim - Strømsgodset 1-0
Eurosport.no:
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
I det åttende minutt trodde Michael Karlsen at han hadde gitt hjemmelaget ledelsen, men assistentdommeren var raskt oppe med flagget og markerte for offside.
Det var en ekstremt hårfin avgjørelse, og spissen markerte tydelig ut til siden at han ikke var enig i det.
Og bare to minutter senere skulle han virkelig markere nettopp det.'
For da et nytt innlegg kom inn i boksen fra Mads Reginiussen, ekspederte han det videre inn i nettmaskene, og la feiringen ut mot siden. Han stilte seg opp rett foran den samme assistentdommeren, og satte hånda til panna til hilsen.
Etterpå vekslet de to noen ord med hverandre. Begge smilte litt av opptrinnet.
– Du må ikke spørre meg om det var offside. Jeg lå der og lurte, det var i hvert fall marginalt, sa Karlsen til Eurosport i pausen.
I den samme duellen gikk Mounir Hamoud i bakken. Han mener at også det målet burde vært annullert.
– Jeg føler at han drar meg bakover. Jeg mister balansen og faller bakover. Jeg opplever at det er frispark, sier Godset-stopperen til Eurosport.
Karlsen på sin side sier følgende:
– Jeg og tenkte at det kanskje var litt tvilsomt, men dommeren hadde sett på det i pausen og han sa at det ikke var frispark i det hele tatt. Så da tar han feil.
Og det var Ranheim som fortsatte å kjøre kampen. De var også nærmest scoring litt senere i omgangen, men skuddet fra Magnus Blakstad forsvant like utenfor stolpen.
(Artikkelen fortsetter under)
Godset spiste seg gradvis litt mer inn i kampen, og den største gode sjansen fikk de da ballen litt tilfeldig dalte ned til Amahl Pellegrino, som dundret løs på volley. Even Barli var godt med på notene.
Så var Martin Rønning Ovenstad utrolig nær utligning, da han kom fri på sju-åtte meter og hamret ballen i tverrliggeren bak en sjanseløs Barli. Like etter hadde Mos Abdellaoue en ålreit mulighet, men headet utenfor nærmeste stolpe.
– Det var en stor sjanse, som jeg egentlig bør sette. Vi kom veldig tilbake, de kjørte oss litt i starten. Vi turte etter hvert å holde mer i ballen og hadde bevegelser, da skaper sjanser på alle lag i Eliteserien, sa Ovenstad til Eurosport i pausen.
Han måtte for øvrig forlate banen etter en smell i en duell med Reginiussen.
Det mest spektakulære som skjedde i andre omgang, var et meget godt forsøk på brassespark av Reginiussen. Han tok sats og traff ganske godt, men skuddet stoppet i en Godset-forsvarer.
Etter om lag en time måtte målscorer Karlsen halte av banen.
Noen minutter før slutt gikk Reginiussen i bakken etter en kollisjon med Johan Hove. Han ble liggende ganske fortumlet på gresset, men kom seg etter hvert på beina og kunne forlate banen ved egen maskin. Det ble imidlertid bytte for en blodig kaptein.
– Vi fortjente ett mål. Det var enkelt utpå her, og i første gjorde vi som vi ville, egentlig. Da de flyttet Glesnes over visste de at de hadde trøbbel, så det var deilig, sier Karlsen til Eurosport.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43