Populære sporter
All sport
Vis alt

Får karantene-svar før helgen: – Total uakseptabel opptreden

Stian Thelen

Oppdatert 03/05/2019 klokken 11:29 GMT+2

Danske Tobias Salquist fikk direkte rødt kort i cupkampen mot Gjelleråsen på onsdag. Sportssjef Simon Mesfin er ikke fornøyd med spillerens opptreden og regner med å få svar på karantenelengde på fredag.

Tobias Salquist

Foto: Scanpix

Kampen var 25 minutter gammel da Eirik Karlsen Stene kom sent inn i en duell med Tobias Salquist. Dansken mistet hodet, og sparket ned Gjelleråsen-spilleren. Det ble belønnet med direkte rødt kort, og Simon Mesfin er klar på at den type oppførsel er uholdbar i Lillestrøm.
Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.
– Når vi rekrutterer spillere snakker vi om våre verdier og holdninger, og at vi skal være rollemodeller og forbilder for nærmiljøet og distriktet rundt, det var ikke Tobias i denne situasjonen sier Mesfin til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Kalt inn på teppet

Salquist ble torsdag kalt inn på møte hos sportssjefen og det var en angrende LSK-spiller som pratet med Mesfin.
– Vi har hatt et møte. Det er ikke noe tvil om at han fortsatt er en angrende synder. Tobias hadde vel beklaget seg til halve bygda allerede før han var i garderoben. I dag var han på kontoret mitt hvor jeg var klar på at dette er total uakseptabel opptreden, forklarer Lillestrøms sportssjef.
Mesfin er imidlertidig klar på at saken er godt på vei ut av verden og at Salquist ikke trenger å vente seg noen ytterlige reaksjoner fra klubben.
– Han har ingen historikk for å være en stygg spiller på noen måte, han er en ledertype som krever mye av seg selv og omgivelsene sine og har vært en av våre beste spillere. Det som har skjedd får vi ikke gjort noe med, og nå gjelder det å se framover. Han er kun 23 år og har forhåpentligvis en god fotballkarriere foran seg, også utenfor Norge, sier Mesfin da Eurosport snakket med han fredag morgen.
Tobias Salquist la seg flat etter kampen og sa følgende til Romerikes Blad:
– Det var et svart øyeblikk. Jeg mistet hodet, og jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Det var dumt. Det kostet laget mye og det kan koste meg seriekamper. Det var det verst tenkelige som kunne skje. Jeg har fått rødt kort før, men ikke på denne måten. Det skjer aldri igjen, fortalte Salquist til Romerikes Blad.

Flere ute for Lillestrøm

I tilegg til at Salquist må stå over mot Bodø/Glimt i helga mangler Lillestrøm flere sentrale brikker. Høstens store helt på Åråsen, Arnor Smarason, er fortsatt ut med en skade, det samme er Simen Kind Mikalsen og Erik Tobias Sandberg. Daniel Pedersen er fortsatt usikker etter en smell i skulderen mot Haugesund. Mesfin er klar på at karantenen kom på et ubeleilig tidspunkt:
– Slike karantener er selvfølgelig veldig unødvendig. Nå har vi fire spillere ute som til vanlig er fast inventar i førstelleveren, men jeg er likevel sikker på at vi kommer til å slå bra fra oss mot Bodø/Glimt på søndag, avslutter sportssjefen.
  • Kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm ser du Søndag 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame