Tobias Børkeeiet (20) til Brøndby er Eliteseriens første store salg denne sommeren. Til tross for et U20-VM der han ikke helt spilte opp mot sitt potensial, mye grunnet kyssesyken, har Brøndby hele tiden vært sikker i sin sak om å hente ham til København. De prøvde seg allerede i fjor sommer, men måtte vente et år før de fikk tilslaget.

Med en pris på 1,5 millioner euro (cirka 14,5 millioner kroner etter dagens kurs), er det et høyt kjøp av Brøndby - deres største kjøp noen gang, men summen viser også at Tobias Børkeeiet har valgt helt riktig klubb.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Jeg er helt sikker på at noen stusset på hvorfor han ikke gikk til en større klubb når muligheten var der, men dette er en gjennomtenkt og en særdeles god beslutning av 20-åringen og kretsen rundt han. Hadde han valgt en klubb med et større navn kunne han fort blitt en i mengden. Mange av de europeiske klubbene opererer med budsjetter og lommebøker som gjør at de kan gamble med en 4-5 slike spillere til den prisen, og slår en av dem til, er det uansett god butikk.
Her blir det annerledes. For når Brøndby gjør historiens dyreste kjøp gjør dem det for å bygge laget rundt unggutten. Brøndby spiller i tillegg en type fotball som passer Stabæk-spilleren som hånd i hanske. Klubben er også en klubb som er ekstremt mye større enn Stabæk og utstillingsvinduet for å ta neste steg er noe helt annet.
Leverer Børkeeiet i den danske Superligaen, vil han være svært het for oppgaver i større europeiske klubber.
Dette er et valg og karrieresteg som jeg mener flere spillere i denne alderen bør vurdere når de skal bytte klubb. Jeg har full forståelse for at en eldre spillere higer etter det største klubbnavnet, men for unge fremadstormende, med hele karrieren foran seg, kan disse type mellomsteg være veien til suksess.
Det er lett å havne i fryseboksen hvis oppgaven blir for stor med en gang og spilleren må hjem å starte på nytt igjen.
Dette er ting også spillere som Håkon Evjen, Hugo Vetlesen og Kristian Thorstvedt, for å nevne noen, bør ha i bakhodet når de skifter klubb i sommer, slik jeg tror de kommer til å gjøre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56