Strømsgodset er fortsatt på trenerjakt etter at Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg i midten av mai. Daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, sier trenerjakten går strålende og at de har brukt pausen i Eliteserien godt til å kartlegge kandidater for å ta over.
Ifølge Drammens Tidende skal Sandefjords trener Martí Cifuentes ha stått på listen, sammen med en rekke andre kandidater. Også Godsets midlertidige trener Håkon Wibe Lund er et alternativ på Marienlyst. Tidligere har også Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, vært trukket frem som en aktuell kandidat.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Vil ikke kommentere navn

Strømsgodset-lederen er ordknapp når det gjelder konkrete navn - med ett unntak:
– Jeg vil ikke kommentere navn. Ødegaard er ansatt hos oss i dag, men jeg kommenterer ikke navn verken internt eller eksternt. Håkon Wibe Lund er i dag fungerende hovedtrener. Han har gjort en formidabel jobb. Han vil også bli vurdert og det er nærliggende å tro at han er en av de som står igjen, sier Andersen.
– Hvor mange kandidater står igjen?
– Det sier seg selv at det blir færre og færre, uten at jeg vil kommentere hvor mange som står igjen.
Saken fortsetter under videoen:

Bekrefter at de er i dialog

Andersen bekrefter at de er i dialog med aktuelle kandidater, men når en ny trener er på plass er ikke klart.
– Det er avhengig av hvem man ender opp med og praktiske forhold for å få det på plass. Vi skal finne den rette trenere for Strømsgodset og bestemte oss for å at spillepausen skulle vi bruke godt.
I jakten på ny trener har klubben gått ut bredt internt for å finne kriteriene for ny trener. Spillernes ledergruppe og det sportslige apparatet er blitt involvert i prosessen sammen med øvrig ledelse og styret. Andersen er opptatt av at klubben skal finne en trener som står for Godsets DNA og nevner blant annet to konkrete punkter fra strategiplanen:
– Filosofien i spillestilen skal være underholdene og offensiv fotball som folk vil se. Treneren som skal ansettes må stå for det ellers blir det feil. Så må den nye treneren være opptatt av utvikling av yngre spillere. I de to punktene finner du litt av profilen, avslutter Andersen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03