SARPSBORG / OSLO (Eurosport.no):
Sarpsborg - Brann 1-1
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Vi kom ut og hadde planer om å dominere. Men så fikk vi et uheldig mål imot. Vi sto opp bra, og både jeg og andre burde ha scoret. Totalt synes jeg vi var mye bedre enn dem, så det er dritskuffende. Vi er ikke dyktige nok, men vi må bare fortsette å kjøre på, sa Sarpsborg-spiller Amin Askar til Eurosport etter kampen.
Heller ikke Brann-trener Lars Arne Nilsen var fornøyd.
– Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen vår. Vi greide ikke å komme oss på ball, og vi ble spilt lave. I annen omgang ble vi kjørt, og de fortjente å få et mål, sa han.
Brann kom til kampen uten å ha scoret på de fire siste kampene. Det var bedring i forrige runde, men heller ikke da ville ballen i nettet.
Sarpsborg på sin side fikk en skikkelig opptur med en etterlengtet seier borte mot Ranheim, men det var gjestene som kom best i gang søndag kveld.
Allerede etter 14 minutter klinket høyreback Taijo Teniste til fra om lag 18 meters hold. Hjemmelagets målvakt Alexandre Letellier leverte en svak inngripen på noe som ikke kan kalles noe annet enn en keepertabbe.
– Det var en fransk åpning som ikke skulle vært der, utbrøt Eurosports kommentator Asbjørn Myhre på direkten.
Og tross 0-1 til pause, var Mustafa Abdellaoue ganske offensiv i halvtid. Han mente hjemmelaget hadde gjort en del bra og følte på seg at de skulle score.
Det kunne de fort gjort ganske raskt etter pause også, for Mos, Amin Askar og Kristoffer Larsen hadde alle ganske gode sjanser.
Men den største av dem alle fikk Askar i det 77. minutt, men Håkon Opdal leverte nok en strålende redning og hindret sarpe-jubel.
Samme mann hadde også en ball i nettet etter en retur på et Kristoffer Zachariassen-skudd, men han dro fordel av å være så vidt plassert i offside og målet ble korrekt annullert.
(Artikkelen fortsetter under):
Mot slutten av kampen ble det høy temperatur etter en duell mellom Bismar Acosta og Kyle Lafferty, og det tok noen minutter å roe ned gemyttene. Begge fikk gult kort i situsjonen.
Da spillet kom i gang igjen tok det ikke mange sekundene før nettopp Lafferty satte inn utligningen på rolig og behersket vis. I forkant hadde Opdal klinket ned egen midtstopper Eggen Rismark i en duell der målvakten bokset.
– Han har helt klart gjort en forskjell etter at han kom på banen, roste Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud Lafferty med.
(Artikkelen fortsetter under):
Dermed satte han inn mål nummer ti blant de åtte spissene som har vært på banen denne sesongen.
– Det er ikke godt nok, og det er ikke tilfeldig når «expected goals» er topp fem-/topp seks, men det betyr også at vi ikke er dyktige nok og det har vært litt stang ut, så det har vært en blanding. Men vi må bare fortsette å kjøre på, og spesielt her hjemme er det veldig bra. Vi vant borte sist og det ser bra ut. Vi er ikke friskmeldte, men vi fortjener mer enn vi får i dag, sier Amin Askar til Eurosport.
Lafferty leverte også en fin stuss til Steffen Lie Skålevik på overtid, men den tidligere Brann-spissen klarte ikke treffe innenfor stengene med avslutningen.
Gledelig for Brann var det for øvrig også at Fredrik Haugen kom tilbake på banen etter et langt skadeavbrekk, da han kom inn til sin 250. Brann-kamp om lag midtveis i den andre omgangen.
Se høydepunktene:
Brann spilte uten Daouda Bamba som var utestengt av klubben av disiplinære årsaker.
Sjekk hva trener Lars Arne Nilsen sa om det før kampen her:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21