SARPSBORG (Eurosport.no):
Den 31 år gamle dansken setter seg ned med Eurosport etter lunsj i Sarpsborg-kantina. Om noen uker er eventyret over. For det er nemlig et eventyr det har vært for midtbanespilleren.
Fra han signerte i 2016 har det blitt seriebronse, cupfinale og gruppespill i Europa League, i en av de store overraskelsesklubbene i norsk fotball de siste årene.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Selv om dansken har vært med på å rykke opp til Serie A i Italia og vinne titler i hjemlandet, står Sarpsborg-tiden høyt for han personlig.
– Det er et helt fantastisk eventyr vi har hatt her. Jeg har hatt fire fantastiske år her og har trivdes hele veien, sier han.
Lund Nielsen bekrefter at han takket nei til en forlengelse som Sarpsborg 08 la på bordet. Det føltes riktig å avslutte det her. Ta et nytt steg.
Han kikker rundt seg i det moderne bygget.
– Da jeg kom hit, tror jeg faktisk ikke det var en tribune her vi sitter nå engang. Så bare på de fire årene kan man se at det har skjedd veldig mye.
Les også: KBK presenterte nysignering

– Vil aldri glemme det

31-åringen leter etter de riktige ordene. Tydelig preget av å snakke om avslutningen i Østfold, ønsker han å fortelle om hvor vanskelig det er for han å forlate et sted som virkelig har gjort et inntrykk på dansken.
– Hva skal man si? Både familien min og jeg har trivdes veldig godt her. Derfor har det vært en vanskelig beslutning. Men sånn er fotballen i blant.
– Jeg drar ikke fordi jeg ikke er glad i Sarpsborg, jeg drar fordi jeg vil prøve noe nytt. Det har vært noen helt fantastiske opplevelser jeg har fått være en del av. Det vil jeg aldri glemme.
For Lund Nielsen er det viktig å understreke inkluderingen og samholdet han har opplevd i både klubben og byen.
– Denne klubben er så unik. Både frivillige, fans, støtteapparat og alle andre er gjennomsyret av å være gode mennesker.
Sett denne? (saken fortsetter under videoen)

Vil fullføre jobben

Han forteller at han har ønsket å ligge så lavt som mulig med nyheten om at han er ferdig, slik at fokuset skal holdes på Sarpsborg 08 og jobben som må legges ned for å holde plassen.
– Det viktigste er at vi berger plassen. Det er mitt eneste mål når jeg står opp om morgenen. Derfor har jeg holdt ganske tett om det.
– Jeg har prøvd å tenke så lite som mulig på det, da vi har vært opptatt med kamper. Men jeg skylder klubben en avklaring og forklaring.
Han har blitt møtt med kun hyggelige tilbakemeldinger på valget han har gjort.
– Jeg har kun fått positive reaksjoner, og det setter jeg veldig pris på. Det gjør meg veldig glad.
– Samtidig ønsker jeg å dempe det så mye som mulig for å ikke ødelegge fokuset her i Sarpsborg. Jeg vil fullføre jobben min her før jeg begynner med en avslutningstale, sier han og smiler.
Les også: Tester finsk midtbanespiller

Vurderer utenlandseventyr

Veien videre er foreløpig uvisst. Det er ikke noe han vil tenke så mye på, så lenge klubben og han selv fortsatt kan rykke ned.
– For å være helt ærlig så tenker jeg ikke altfor mye på det om dagen. Det kommer nok et tidspunkt hvor jeg gjør noe konkret. Men akkurat nå vil jeg ikke snakke som mye om framtiden, for jeg synes nåtiden i Sarpsborg er såpass viktig.
Likevel har han vært inne på noen tanker.
– Jeg er jo 31 år gammel. Jeg har kanskje 4-5 gode år igjen i meg. Jeg må se an mulighetene som dukker opp.
– Kanskje kan jeg tenke meg et eventyr i et annet land. Det er jo noen tanker jeg går med, forteller han.
Når det kommer til klubbens framtid, er han ikke bekymret i det hele tatt.
– Jeg er fullstendig overbevist om at klubben går en lys framtid i møte. Den kommer til å bygge seg større og lykkes.
– Det finnes så mange gode mennesker i denne klubben som jobber knallhardt. Det har gitt oss fantastiske resultater de siste fire årene, og det kommer de til å gjøre framover også.
Sett denne?
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53