Fotball
Eliteserien

Elleville gledesscener etter at Eliteserie-plassen ble berget

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Mikkel Maigaard

Foto: Scanpix

AvJacob Sundblom Nygaard
01/12/2019 på 18:12 | Oppdatert 01/12/2019 på 19:58
@jnygaard

Strømsgodset hadde kniven på strupen før den siste serierunden, men beholdt plassen i Eliteserien. Da skulle følelsene ut.

Kristiansund - Strømsgodset 1-2

– Vi har ligget sist nesten hele året, men snur det mot slutten. Det er helt utrolig. Eksperter har ikke peiling, og det er deilig å motbevise dem, sier Lars-Jørgen Salvesen, mens resten av spillerne feirer foran Godset-supporterne etter at tilværelsen i Eliteserien var sikret.

Eliteserien

Kristiansund gikk på årets første tap: – Vi møter ikke opp!

I GÅR PÅ 17:49

– Dette er nydelig. Fantastisk. Den jobben vi har gjort i høst har vært helt fantastisk.

Med seieren havnet Godset på 32 poeng. Det holdt til 11. plass.

Kaptein Jakob Glesnes erkjente at det først og fremst var en lettelse å vinne denne kampen.

– Det er en stor lettelse nå, å kunne ta ferie etter å ha holdt plassen. Det kommer til å bli en liten feiring her i kveld.

Han passer på å rose de tilreisende supporterne som holdt det gående gjennom hele kampen i Kristiansund.

– De har vært rå i hele år, hjulpet oss når vi har trengt det som mest. Det står respekt av det de har gjort i år, sier kaptein Glesnes.

Se intervju med Salvesen og Glesnes her! Artikkelen fortsetter under.

Full kok etter at plassen ble sikret: – Ekspertene har ikke peiling

00:02:14

Lå mye i potten

Kristiansund gikk hardest ut fra startblokkene og presset på, men kom seg ikke til de helt store mulighetene innledningsvis.

Drammen-laget hadde desidert mest i potten, og det kom til syne etter 18 minutter. Mikkel Maigaard dro seg innover i banen fra venstrekanten og spilte vegg med Kristoffer Tokstad, før han curlet ballen i det lengste hjørnet inn bak Kristiansund-keeper Sean McDermott.

Det utløste også en god Godset-periode, som fikk et par brukbare muligheter ikke lenge etterpå. Blant annet dro Herman Stengel av et godt skudd nede ved stolperoten, som ble reddet av keeper.

Like før pause var det likevel Kristiansund som scoret. Torgil Gjertsen dro seg innover i banen og gikk på skudd. Sondre Sørli la ballen i det åpne målet til 1-1.

Rett etter pause dro Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes fram krige-evnene da han ofret alt i en duell for å stusse ballen videre bakover i offensiv 16-meter etter corner. På bakerste stolpe dukket Duplexe Tchamba opp og pirket ballen i mål til 2-1-ledelse for Strømsgodset. På dette tidspunktet så ting veldig lyst ut for drammenserne.

Se intervju med Pedersen her!

Rørt Godset-trener: – Stolt

00:01:01

Annullert scoring

Ikke mange minuttene senere satte Flamur Kastrati ballen i Godset-målet, men dommerne mente det var offside, og lot det dermed ikke stå.

For Strømsgodset sin del handlet det etter dette om å minimere risikoen i eget spill. KBK styrte det meste som foregikk ute på banen, men Godset sto godt imot og kjempet for egen tilværelse i Eliteserien.

Buskerud-laget red godt av de nervepirrende sluttminuttene og endte med alle de tre poengene. Da er de også klare for Eliteserie-fotball i 2020. Etter kampen kunne Henrik Pedersns menn slippe jubelen løs, og det gjorde de virkelig.

Se høydepunkter fra kampen her!

Godset vant på bortebane og sikret med det plassen i Eliteserien

00:03:00

Eliteserien

Innbytter Helland fikset Rosenborgs første hjemmeseier – Børven åpnet kontoen

11/07/2020 PÅ 20:22
Eliteserien

Vilsvik og Parr med til Trondheim - Stengel ikke med i Godset-troppen

11/07/2020 PÅ 12:32
Relatert
FotballEliteserienStrømsgodsetKristiansund
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen