Rashani startet kampen for Kosovo. Det gjorde også Bersant Celina, som har aldersbestemte landskamper for Norge fra G15- til U21-nivå.
De fikk en vanskelig start på kampen da RB Leipzig-profilen Patrick Schick sendte Tsjekkia i ledelsen etter 16 minutter.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Bare fire minutter senere kom utligningen. Kosovo satte i gang et angrep ut langs venstrekanten, der Rashani fosset framover. Odd-spilleren kombinerte flott med Vedat Muriqi, som med en smart bevegelse hadde revet seg fri foran boksen. Avslutningen satte han i nettmaskene til 1-1.
Fem minutter ut i den andre omgangen ble Rashani byttet ut til fordel for Valon Berisha, som har 20 A-landskamper for Norge fra før. Det var nettopp Berisha som slo corneren som gjorde at snuoperasjonen ble et faktum. Viking-produktet fant Mergim Vojvoda, som styrte ballen videre forbi den tjekkiske målvakten. Resultatet sto seg, og alle de tre poengene ble igjen i Kosovo.
Dermed leder Kosovo gruppe A med sine åtte poeng. England, som har to kamper mindre spilt, står med seks poeng og er nummer to. Tsjekkia er nummer tre, Montenegro nummer fire og Bulgaria sist i gruppen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53