Aboubacar Dit Boubou Konte ble hentet til Sarpsborg 08 før sesongstart og ble lansert som et kanskje enda større talent enn Krepin Diatta, som ble solgt videre fra Sarpsborg til Club Brugge i fjor.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Konte har imidlertid ikke fått vist seg fram i Sarpsborg-drakten ennå – men i U20-VM har han virkelig markert seg.
For etter å ha scoret to mål på fire kamper i mesterskapet til nå, er det gode muligheter for at større klubber tar kontakt med Eliteserie-klubben, spesielt om han fortsetter å levere. Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, er imponert over det han har sett.
– Han er en ung spiller som nettopp har fylt 18 år, så derfor er det veldig imponerende det han bedriver nede i Polen nå. Han startet de første kampene, men han sliter med en liten leggskade, så han begynte på benken mot Argentina, sier Berntsen.
Og i kampen mot Argentina skulle den unge malieren bli helt avgjørende. Konte ble byttet inn etter 116 minutter da Mali trengte en scoring for å få straffesparkkonkurranse mot Lionel Messis hjemland.
18-åringen brukte kun fem minutter på å bli helt, og satt inn utligningsmålet som ga 2-2 og straffesparkkonkurranse. Den vant Mali, og dermed er de videre til kvartfinalene der de møter Italias U20-lag.
Saken fortsetter under videoen:
Berntsen tror Konte fortsatt er Sarpsborg 08-spiller etter sommeren, men avviser ikke at den unge malieren kan bli solgt hvis det rette tilbudet dukker opp.
– Det hadde jo vært litt spesielt om han hadde blitt solgt uten én eneste kamp for klubben. Han er i litt samme situasjon som Krepin Diatta, der han trenger litt tid på å komme inn i vår måte å spille på, samt at han har språkproblemer. Vi setter alltid spilleren i sentrum, og vi kan selge hvis prisen er riktig. Jeg er ganske sikker på at publikum får stifte bekjentskap med han i Eliteserien om ikke lenge, sier Berntsen.
Sportssjefen legger heller ikke skjul på at de er tilstede i Polen for å se hva som rører seg på markedet.
– Vi har hatt en speider der nede siden det er en veldig interessant turnering å scoute i. Det skal sies at hvis man ikke har spillerne som har kommet til dette punktet i turneringen, så er det vanskelig å få de til Norge.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57