bilde

Henter costaricansk toppscorer – fikk råd fra tidligere spiller

Henter costaricansk toppscorer – fikk råd fra tidligere spiller

30/01/2019 09:10Oppdatert 30/01/2019 09:39

Tromsø har sikret seg 21 år gamle Brayan Rojas fra Costa Rica.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Foto: til.no

Tromsø har sikret seg underskriften til den costaricanske spissen Bryan Rojas.

Det melder klubben på sine hjemmesider onsdag morgen.

21-åringen kommer fra den lille klubben AD Carmelita i landets hovedstad San José.

Spissen ble forrige sesong toppscorer for klubben som holder til på øverste nivå i costaricansk liga. Rojas noterte seg for 11 mål på 17 kamper.

– Jeg spilte mye på gata og på grusbaner sammen med mine venner før jeg begynte i klubben som tiåring. Vi hadde alle en drøm om å få spille i Europa. Derfor var ballen min med meg overalt for fotball var det aller viktigste i mitt liv, sier Rojas til Tromsøs hjemmesider.

I første omgang er Rojas Tromsø-spiller på lån med en opsjon om kjøp fra og med 2020. Gitt Tromsøs økonomiske situasjon, er det en avtale sportssjef Svein-Morten Johansen er fornøyd med.

– Det har vært viktig for oss å få til en kortsiktig låneavtale som tar hensyn til våre økonomiske rammer, og samtidig en opsjon som gir oss en langsiktig mulighet hvis spilleren blir en suksess i 2019.

Ønsket av flere klubber

Ifølge Eliteserie-klubben var spilleren ønsket av flere klubber i hjemlandet, samt klubber i Skandiavia, men valget falt til slutt på Tromsø.

Mye av æren for det gir klubben tidligere Tromsø-spiller Douglas Sequira.

– Douglas Sequeira er en svært respektert spiller og trener i Costa Rica. Jeg vet at han og flere andre spillere herfra har gjort gode karrierer i Norge. Jeg snakket med Douglas om TIL og han sa det var en veldig god klubb og flott by. Han sa også at Eliteserien er en veldig bra liga å spille i, så jeg gleder meg, sier 21-åringen.

Overgangen fra AD Carmelita til Tromsø er unik i sitt slag. 21 år gamle Rojas blir den første spilleren som går direkte fra hovedstadsklubben til en klubb i utlandet.

– Jeg er den første spilleren noensinne som har blitt utenlandsproff i AD Carmelita. Det er noe som gjør meg stolt og veldig glad. Jeg håper unge spillere i klubben ser hva jeg har fått til og blir motivert til å satse hardt for å klare å oppfylle sine drømmer også. De ser nå at det er mulig, sier han.

0
0