Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertenes tale: Dette er fem kandidater til å ta over Vålerenga

Sondre Skandsen

Oppdatert 06/01/2020 klokken 17:40 GMT+1

Bernt Hulsker og Joacim Jonsson fikk det vanskelige spørsmålet: hvem skal ta over i Vålerenga, nå som Deila er ute?

VIF

Foto: Scanpix

Mandag ettermiddag ble det klart at Ronny Deila har takket ja til trenerjobben i New York City FC. Dermed må Vålerenga ut på trenerjakt. Vi spurte to av våre eksperter om de, på sparket, kunne komme med tre naturlige kandidater for den ledige jobben.
Bernt Hulsker og Joacim Jonsson er enige om nummer én på lista. Ellers har de forskjellige navn på blokka. Dette svarte de, rett etter nyheten var et faktum:

Bernt Hulskers kandidater:

1. Lars Bohinen
Hulsker er overbevist om at Bohinen er en brennhet kandidat. Han har nettopp tatt Aalesund opp til Eliteserien på forsøk to og satte poengrekord i OBOS-ligaen under den tidligere England-proffen.
– Alle kan jo kjøpes fri. Bohinen tror jeg blir godt mottatt hos supportere. Han har bevist nå at han er en formidabel trener.
– Spørsmålet er om Lars vil nå. Han har jo sagt tidligere at han vil. Han kjenner klubben inn og ut etter å ha vært der tidligere samt dynamikken med supporterne.
2. «Ukjent trener fra City Group»
Uten at Hulsker har noe konkret navn, mener han at en ukjent trener fra City Group fort kan få muligheten i Vålerenga. City Group er konsernet som eier både Manchester City, New York City og et par andre klubber. Både Deila og daglig leder i VIF, Erik Espeseth, har hatt sterke forbindelser til City Group. Samarbeidet med dem startet allerede i Strømsgodset-tiden, da duoen jobbet der.
– Ronny kjenner jo godt til City Group fra Strømsgodset-tiden. Det kan fort være gjennom kontakter der han fikk New York City-jobben.
– Espeseth har jo fortsatt et nettverk inn der. Det kan være en trener fra det systemet deres som fort blir aktuell for Vålerenga. Jeg blir ikke overrasket om det kommer en helt ny en opp av hatten her.
3. Alexander Axén
Hans tredje kandidat er svenske Alexander Axén. AIK-fanatikeren er ute av trener-karusellen for øyeblikket og jobber nå som en høyt respektert ekspert i svensk TV. Han har også vært assistent under Benny Lennartsson i Start. Hulsker mener han hadde vært en perfekt type for VIF.
– Han kjenner til fotballkulturen, både det å være supporter og fagmann. Han hadde vært perfekt match for den type klubb Vålerenga er. Som type så er det en klassisk Vålerenga-fyr, hvis man skal være litt romantisk.

Joacim Jonssons kandidater:

1. Lars Bohinen
Akkurat her er Jonsson enig med Hulsker.
– Bohinen er naturlig å tenke. Han har selv sagt at Vålerenga er en av klubbene han vil trene i løpet av karrieren.
– Også har han gjort suksess i AaFK. Det bør være et veldig naturlig navn, høyt på ønskelisten.
2. Mikael Stahre
Også Jonsson har en svensk kandidat: tidligere AIK, IFK og Häcken-trener Mikael Stahre (44).
– Han vet hvordan det er å være i en stor klubb. Han har rygradd til å bære Vålerenga. Det trenger man. Det er ingen enkel klubb å trene.
– Stahre har trent store klubber tidligere. Han har gjort suksess i Sverige, men mislyktes i MLS.
3. Pål Arne «Paco» Johansen
Hans siste kandidat er rett og slet U21-landslagstrener Paco. Han mener Johansen bør være en utfordrer til jobben om VIF virkelig skal satse ungt.
– Hvis de skal gå knallhardt på denne ungdomslinjen de snakker om, så er Paco en naturlig kandidat.
– Han er vant til å jobbe med unge spillere. Har de ikke økonomi til noe annet, kan han være en kandidat.
Dette mente Eliteserie-profilene om fjorårets utgave av Vålerenga:
picture

Eliteserie-profilene skjønner ikke hva som er galt med Vålerenga

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame