• Søndag klokken 18.00: Lillestrøm - Sarpsborg 08 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang her
Supporterne til Ranheim, Mjøndalen, Strømsgodset, Sarpsborg 08, Tromsø og Lillestrøm går en nervøs uke i møte. For hele seks lag i Eliteserien risikerer å ta en av de to nedrykksplassene i Eliteserien eller den utsatte playoff-plassen, som må spille dobbeltoppgjør mot et OBOS-lag.
Ranheim og Mjøndalen ligger på nedrykk før siste runde med 27 poeng, mens Tromsø ligger på playoff-plassen med 29 poeng - a poeng med de tre andre lagene. Se tabellen under:
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Plassering:Lag Målforskjell Poeng
11Sarpsborg 08 - 1029
12Strømsgodset - 14 29
13Lillestrøm - 15 29
14Tromsø - 19 29
15Mjøndalen - 15 27
16Ranheim - 18 27
Det ligger dermed an til et skikkkelig nervedrama søndag der små marginer kan være forskjellen på himmel og helvete. Her er ekspertenes tips - og de levner Ranheim og Mjøndalen få sjanser.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Disse lagene tror ekspertene rykker ned

Tor Ole Skullerud tror de to lagene som ligger på nedrykk nå, Ranheim og Mjøndalen, spiller OBOS-liga neste sesong. Samtidig tror han at Strømsgodset tar playoff-plassen.
– Først og fremst tror jeg Strømsgodset får det tøft i Kristiansund, det blir vanskelig for dem å vinne der oppe og ta poeng i det hele tatt. Ranheim får det tøft på Lerkendal, fordi Rosenborg må vinne den. Jeg er mer usikker på Mjøndalen – Vålerenga. Mjøndalen må vinne, men jeg tror VIF går i seg selv og vil fullføre ordentlig, uavgjort, sier Skullerud til Eurosport.no.
Joacim Jonsson er enig med Skullerud i at Ranheim og Mjøndalen går ned, men tror Sarpsborg 08 og deres fans må bite mer negler i desember.
– Hjemmebanefordelen kommer til å avgjøre for Lillestrøm selv om de, sammen med Sarpsborg 08, er Eliteseriens svakeste lag per dags dato. Rosenborg slår Ranheim på Lerkendal, og dermed rykker de ned. Jeg tror heller ikke at Mjøndalen slår Vålerenga. Det betyr at de også spiller i OBOS-ligaen neste sesong. Mitt tips er at Tromsø slår Stabæk hjemme og at Strømsgodset tar Kristiansund. Da holder de to lagene seg, og Sarpsborg 08 må ut i playoff mot et OBOS-lag, sier Joacim Jonsson.
  • Søndag klokken 18.00: Mjøndalen - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 3. Sikre deg tilgang her
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Thrilleravslutning: – Kan bli avgjort på overtid og siste spark på ballen

Med ti runder igjen spådde Eurosports eksperter hvordan Eliteserien ville ende. Kjetil Rekdal mente da at Ranheim og Strømsgodset ville gå ned, og står ved det tipset nå – selv om han tror sjansene for Strømsgodset er bedre enn for ni runder siden.
Rekdal tror det hele kan bli avgjort på det siste sparket på ballen i årets Eliteserie.
– Psykologien kan endre seg for de ulike lagene under kampen. Mjøndalen og Ranheim har et enkelt utgangspunkt. De må vinne og det er et lettere definert mål enn for de andre lagene som kan klare seg med ett poeng, sier Rekdal, og fortsetter:
– Det er brutalt og mange som er involvert har ikke vært med på dette før. At en nedrykkskamp i siste runde ender med at seks lag er involvert er uhyre sjeldent. Her kan hver scoring snu opp ned på tabellen, for hvem som ender på nedrykk og hvem som ender på playoff. Men utgangspunktet for alle må være å vinne sin egen kamp. Det er det maksimalet du får gjort. Så kan det være at du må ta hensyn til ting utover i andre omgang. Det hele kan bli avgjort på overtid og siste spark på ballen, og det kan hende at noen lag må vente på andre kamper ettersom det kan være forskjell i tilleggstiden.
Bengt Eriksen levner også Ranheim og Mjøndalen en liten sjanse for å overleve, men synes det er vanskelig å spå hvem som ender på playoff.
– Det så lysere ut for Ranheim i går, den spillergleden og det de viste i går ser jeg lyst på, men jeg tror det er for sent. Det er innmari mye som står på spill for Rosenborg, de vil skaffe seg Europa-spill og at de skal fryse så fælt i en så viktig kamp tror jeg ikke. Mjøndalen må vinne, men møter et Vålerenga-lag som noen sier de ikke har noen å spille for, jeg sier de har mye spille for de må komme seg ut av sesongen med et godt resultat. De er veldig interessert i en seier, sier Eriksen.
  • Søndag klokken 18.00: Kristiansund - Strømsgodset på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2. Sikre deg tilgang her
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19