Sarpsborg - Molde 1-1 (Eurosport.no):
SARPSBORG/OSLO
1-0-målet kom i det 68. minutt, da Jonathan Lindseth fikk ballen mot seg på 16-meterstreken og prikket den inn i hjørnet.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
– En kontrollert, flott scoring. Bjørnbak får ikke kommet seg opp og det er ikke ufortjent, kommenterte Eurosport-ekspert Bernt Hulsker under Fotball Direkte.
Molde jaget en utligning lenge, og en av dem som kom inn fra benken i jakten på den, var Eirik Ulland Andersen. Han slo inn et frispark etter store protester fra Sarpsborg-kaptein Joachim Thommassen. Han nektet for at ballen traff hånda hans i situasjonen i forkant.
Les også: Godset seirende ut av målkalas
I enden av innlegget var Eikrem med hodet og stusset ballen i lengste hjørne.
– Jeg treffer nok hodet, sier Eikrem når han får se situasjonen der han selv slo ballen i Thommassen i forkant av frisparket.
– Men jeg skulle hatt frispark før målet deres også, legger han til.
(Artikkelen fortsetter under)
Han oppsummerer kampen på følgende måte:
– Dette var fryktelig dårlig av oss. Veldig bra å få ett poeng på en dårlig dag, men dette var et lite ran.
På spørsmål om hvor han ble truffet, svarer Thommassen uten ett ord, men ved å slå seg selv i bakhodet.
– Men jeg er ferdig med det nå. Det er surt at vi mister tre poeng her hjemme på en veldig god match, spesielt i første omgang, og så kontrollerer vi det i 2. omgang. Men sånn er fotballen.
Sarpsborg-trener Geir Bakke var mildt sagt uenig i avgjørelsen.
– Hvis en person blir truffet i hodet, er det ikke frispark. Så enkelt er det. Jeg aksepterer fullt ut at dommere ikke får med seg ting og at det er ting de ikke har sett. Men jeg aksepterer ikke at de dømmer på ting som ikke har skjedd, sa han til NTB.
Sarpsborg-sjefen forstår ikke hvordan dommer Hansen konkluderte med at det skulle blåses frispark.
– At det blir konstruert en situasjon, synes jeg er rart. Hvis du er dommer og linjemann, og du står bak der innlegget kommer fra og en fyr blir truffet hodet, og så klarer du å lage et frispark og en hands ut av det … det skal ikke gå an, sa Bakke – og fortsatte:
– Det er bare trist. Trist for oss og trist for dem. Hvis de prøver å pumpe hverandre opp nå, så synes jeg det egentlig er vemodig. De burde egentlig bare gå så hardt på hverandre i den dommergarderoben nå og være så strenge mot seg selv. Vi kan ikke dømme på ting som ikke har skjedd. Det er greit å ikke få med seg ting, men man kan ikke dømme på ting som ikke har skjedd.
Ifølge VG hadde dommer Tore Hansen bare sett situasjonen en gang i ettertid og ønsket dermed ikke å konkludere. Han uttaler følgende:
– Hvis vi så feil der, så er det bare å beklage.
(Artikkelen fortsetter under)
Les også: Bytyqi og Tripic sikret Viking tre poeng
Molde er av mange spådd som gullfavoritt, mens Sarpsborg også er ventet å kjempe høyt på tabellen. I perioder viste hjemmelaget gode takter, mens Molde styrte det meste mot slutten.
– Det er to stiler som står mot hverandre. Sarpsborg gjør en god kamp og skal ha «kred» for det. De springer og jobber, men så går de litt tomme på slutten. Nå har dere holdt på å prate om statistikken og hvor dårlig vi har gjort det her nede, men nå tok vi i hvert fall ett poeng, sier Molde-trener Erling Moe.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56