– Jeg drømmer om å få landslagsdebuten som Sarpsborg 08 spiller, men per dags dato er det vel bare Rosenborg-spillere på landslaget fra Eliteserien, sier Kristoffer Zachariassen i Eurosports Eliteserie-podcast.
Den 25 år gamle midtbanespilleren var et ukjent blad i norsk fotball da han kom til Sarpsborg foran 2017-sesongen. Nå har spilleren blitt et mye mer etablert navn i norsk fotball, og har vært i diskusjonen om landslagsspill de siste to sesongene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I den siste landslagstroppen som Lars Lagerbäck tok ut var bare tre spillere fra Eliteserien med i troppen, hvor samtlige spillere var fra Rosenborg (Even Hovland, Birger Meling og Tore Reginiussen).
– Det er vanskelig å få vist seg fram i form av spill i Eliteserien, men du vet jo aldri. Det kan hende at det skjer, selv om de ser ut til å være mest interessert i spillere fra utlandet, sier Zachariassen.

Prøver å selge til utlandet

Som følge av Zachariassen sin gode form både i Eliteserien og i Europa League har han blitt lagt merke til. Sportsdirektør i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen legger ikke skjul på at de unner han et utenlandseventyr.
– Det er en fantastisk spiller, både i trening og i kampene. Vi ønsker at «Doff» skal få et eventyr i utlandet også, og vi jobber hardt for at han skal få det, forteller Berntsen til Eurosports Eliteserie-podcast.
Saken fortsetter etter videoen:
Forrige sesong solgte Sarpsborg 08 duoen Sigurd Rosted og Krepin Diatta til belgisk fotball, Rosted til KAA Gent og Diatta til Club Brugge. Denne sesongen var fokuset på tyrkisk fotball, da Rashad Muhammed (Erzurumspor) og Tobias Heintz (Kasimpasa) forlot klubben. Kontinuerlige spillersalg og det å produsere talenter som blir videresolgt til europeisk fotball, har gitt Sarpsborg ett merke som en god steppestein ut i Europa.
– Vi er ikke i nærheten av å måtte selge noen spillere nå. Men for vårt «image» som den bestselgende klubben i Norge, samt det vi forteller spillerne når de kommer hit og for å få de videre, må vi kanskje selge, sier Berntsen.

Ser ut til å bli til sommeren

Sarpsborg 08 har denne vinteren hentet inn tolv spillere, samtidig som ni spillere har forlatt klubben. Det er imidlertid ingen av de nye spillerne Berntsen anser som den viktigste vintersigneringen som klubben har gjort.
– Det ser ut til at vi kan beholde Zachariassen, som kanskje er den største forsterkningen i år. Ikke noe vondt mot de nye, men at det ser ut til at vi kan beholde han fram til sommeren er bra, forteller sportssjefen.
Berntsen forteller at de har et godt forhold til Stig Lillejord, som er Zachariassens agent.
– Vi har en veldig positiv dialog med Lillejord som er agenten hans. Vi er opptatt av at når det kommer et tilbud skal det være riktig for begge parter. Vi har solgt spillere som Stig har hatt her før, men også av andre agenter. Vi har et mål om å ha et godt forhold til de fleste agentene og er avhengige av dette for å kunne utvikle videre, sier Berntsen.
Lillejord har også Steffen Lie Skålevik og Aslak Falch som spiller i Sarpsborg for øyeblikket. Han er også agenten til nåværende Strømsgodset kaptein Jakob Glesnes som tidligere spilte i Sarpsborg 08.
Se podcasten med Steffen Lie Skålevik og Kristoffer Zachariassen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03