Stabæk – Tromsø 0-1
Det ble ikke det comebacket Jan Jönsson hadde sett for seg i sitt andre kapittel som Stabæk-trener. For i en tett og jevn kamp mot bunnrival Tromsø var det gjestene som kunne juble for tre poeng etter Robert Taylor straffescoring kvarteret før slutt.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Det er bittert å svelge. Men vi forsvarer oss ikke godt nok, spesielt på straffesituasjonen. Tromsø fortjente nok minst ett poeng, for vi var ikke spesielt bra i dag, sa Jönsson til Eurosport etter kampen.
Mens Stabæk nå er sist i Eliteserien, klatret Tromsø opp på kvalik-plass etter sesongens tredje seier.
– Jeg ble nesten litt rørt over det guttene leverte i dag og i den situasjonen vi er i. Vi spilte til tider svært god fotball, og det er jeg glad for, sa Tromsø-sjef Simo Valakari.

– Jeg mener ballen var inne

Men hjemmelaget kunne og burde fått med seg noe, for fem minutter før slutt var det de som fikk tildelt straffespark. Franck Boli ble felt av Andres Jenssen, og Luc Kassi stilte seg opp. Han hamret ballen i tverrligger, ned på streken og ut.
Det var utifra TV-bildene svært vanskelig å se om ballen var inne da den smalt ned igjen etter å ha truffet treverket.
– Jeg synes nesten det ser ut som hele ballen er inne, men det er vanskelig å se fra både den ene og andre vinkelen. Men vi må nesten stole på assistentdommeren som står på linja og følger straffesparket, fastslo Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
– Jeg mener ballen var inne, men dommeren var ikke enig, sa Kassi etter kampen.
Se situasjonen samt de andre høydepunktene fra kampen og døm selv (saken fortsetter under):
Han fikk også støtte av lagkamerat Franck Boli, som på sin side fikk to muligheter på overtid. Men heller ikke ivorianeren lyktes, og dermed endte det med tap for bæringene.

Valakari og Demidov i munnhuggeri

Stabæk la seg uvanlig dypt i innledningen og ga Tromsø mye ballinnehav.
– Dette er uvant å se, men det er tydelig at Jan Jönsson har lagt en kampplan her, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter det første kvarteret.
I en ellers tam første omgang måtte det en tøff takling til for å skape liv på Nadderud. Etter 38 minutter gikk Tromsøs Juha Pirinen knallhardt til mot Ola Brynhildsen. Simo Valakari var ute og gestikulerte på sidelinjen, og da kom Stabæk-kaptein Vadim Demidov stormende mot Tromsø-sjefen.
Det gjorde at Valakari tente til, og måtte holdes igjen av både assistent og fjerdedommer på sidelinjen.

Straffedrama

Den andre omgangen startet langt friskere spillemessig, og Luc Kassi testet Gudmund Kongshavn med et godt skudd etter 49 minutter.
Fem minutter senere var det nære på i andre enden. En dødball havnet hos Simen Wangberg, men Tromsø-kapteinen avsluttet over fra god posisjon. Etter 65 minutter kom Lasse Nilsen enda nærmere da han traff stolpen etter å ha kommet gjennom på venstresiden.
Og nå var gjestene skikkelig på gang. Robert Taylor var nestemann til å komme seg fri på gjestenes høyreside, men finnen prøvde å runde Stabæk-keeper Marcus Sandberg uten hell.
Men på det tredje skulle det skje for gjestene. Igjen var det Stabæks høyreside som ble utnyttet, denne gang ved Lasse Nilsen. Vingbacken ble tatt av Luc Kassi på sekstenmeter-streken, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Fra ellevemeteren var Robert Taylor iskald.
Fem minutter før slutt var det vertenes tur til å få muligheten fra straffemerket. Franck Boli ble felt, men Luc Kassi satte straffen i tverrligger. På overtid fikk Boli to muligheter selv, men heller ikke da lyktes han. Dermed endte det med 1-0-seier til Tromsø.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53