• Se alt av Eliteserieserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Vålerenga - Strømsgodset 2-0
Strømsgodset kom til kampen dårlige resultater og en krunglete oppladning etter at Bjørn Petter Ingebretsen måtte trekke seg som hovedtrener av helsemessige årsaker.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19

– Vi blir rundspilt

Og det var ingen tvil hvem som var det beste laget i dag. Nesten fra start til slutt var Vålerenga laget som kjørte kampen og skapte sjanser.
Etter scoringer av Aron Dønnum og Herolind Shala var det også «Enga» som stakk av med seieren, som de har gjort syv av de åtte siste kampene på 16. mai.
– Jeg synes vi oppfører oss veldig profesjonelt, vi står på hele kampen og jeg vil si vi har veldig god kontroll og vinner fortjent 2-0, sa målscorer Dønnum.
Vålerenga har ikke hatt et godt tak på Strømsgodset de siste årene, og har ikke slått Drammens-laget på de siste syv oppgjørene.
– Det er veldig tungt. Vi er ikke med og blir rett og slett rundspilt. I andre omgang prøver vi, men det blir tungt når vi får 2-0 i sekken der, sa kaptein, Jacob Glesnes.
Heller ikke vikarierende hovedtrener, Håkon Wibe-Lund var helt fornøyd etter å ha tapt sin første kamp som leder for laget.
– Jeg synes at på siste tredjedel må vi kreve mye mer av hverandre i forhold til å få råere sluttprodukt, få Vålerenga lavere og gjenvinne, og det har vi muligheten til å gjøre, sa Wibe-Lund, som synes de tok steg fra første til andre omgang uten at det hjalp dem å true hjemmelaget nevneverdig.
Men Aron Dønnum trakk seg inn i banen, smalt en kanon inn i nærmeste hjørnet og feiret med en nydelig baklengs salto.
Saken fortsetter etter videoen:

Hyller Klanen

Deretter satte Bård Finne fart i boksen og på returen dukket Herolind Shala opp. 2-0 var alle målene som kom, men det var tidvis sambafotball fra hovedstadslaget og det kunne fort blitt mye mer.
Både Ivan Näsberg og Dønnum ville ta et øyeblikk for å gi en hyllest til supportergruppen deres.
– Det er helt nydelig. De (Klanen) er med oss i 90 minutter og det gir oss ekstra energi, så applaus til de der, sa Vålerenga-gutten Ivan Näsberg etter kampen.
– Det er helt rørende å se den gjengen bak der. Jeg må bare si det, for det er helt sykt. De «backer» oss hele kampen og det er rørende, sa en glad Dønnum.
Med seieren klatrer Vålerenga opp på en fjerdeplass, mens Strømsgodset er i en aldri så liten krise, med syv kamper uten seier på rad. Det holder til en 14. plass for Godset.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53