Populære sporter
All sport
Vis alt

Dønn ærlig RBK-keeper: – Vi ligger sist og det er fortjent

Stian Thelen

Oppdatert 29/04/2019 klokken 12:39 GMT+2

– Det er vi som taper duellene, det er vi som slår pasningene og det er vi spiller på oss idiotiske kontringer, sier André Hansen.

Rosenborg's Andre Hansen

Foto: Scanpix

Fem kamper ut i sesongen ligger forrige sesongs seriemester Rosenborg sist på tabellen med to poeng.
Etter kampen var RBK-supporteres budskapet på Aker stadion "handling" som prydet et stort banner. Banneret ble også hengt opp utenfor Brakka. Keeper André Hansen mener spillerne må se seg selv i speilet.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi ligger sist og det er fortjent, sa Hansen til Eurosport.no.
– Er det treneren eller er det spillerne som underpresterer?
– Det er på tide å slutte å snakke om trenere. Vi må rette blikket mot oss selv. Det er vi som løper på banen med Rosenborg-logoen og som skal prestere. Det er vi som taper duellene, det er vi som slår pasningene og det er vi spiller på oss idiotiske kontringer. Molde var først på ballen innenfor sekstenmeteren og da smeller det. Det vet vi. Molde er tunge der og særlig når de kommer på kontra. Hva skal treneren gjøre med det? Det er vi spillerne som spiller bort kampen i løpet av de første 20 minuttene.
Se banneret utenfor Brakka. Saken fortsetter under Twitter-meldingen:
Se hele intervjuet med Hansen. Saken fortsetter under videoen:
Keeperen mener spillerne må vise ute på banen at de ønsker å vinne fotballkamper.
– Molde-kampen var en perfekt kamp å kunne snu det på. Vi gjorde det samme i fjor hjemme mot Molde. Det har vært ytterst sjeldent at jeg har kommet til en kamp med Rosenborg der vi har vært underdogs. Sånn sett kunne vi ha slått underifra. Vi var klare for å gå ut til kamp og ta tak i det. Så taper vi fire avgjørende dueller før det første målet. Da vinner du ikke fotballkamper. Igjen, det er ikke noe en trener kan gjøre med. Det må komme innenfra med hjerte og vilje.
– Når man får en slik start som mot Molde, med litt skjør selvtillit allerede, går man i kjelleren med en gang?
– Akkurat den selvtillitsbiten må hver enkelt svare på. Der er vi nok ganske langt unna fra hvor vi har vært tidligere. Det er et moment vi ikke skal glemme oppi dette. Vi er en aldrende spillertrop, men du glemmer ikke hvordan man vinner dueller.
Se hva Pål André Helland sa etter kampen. Saken fortsetter under videoen:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame