Mandagens oppgjør på Lerkendal mellom Rosenborg og Strømsgodset går uten dommer Ola Hobber Nilsen (33). Det bekrefter han selv til VG.
Grunnen er at han selv skal dømme en kamp internasjonalt samme dag, og kan derfor ikke dømme oppgjøret på Lerkendal som har han var satt opp til å gjøre. Eurosport.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med Hobber Nilsen onsdag, men til VG sier han følgende:
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– På grunn av at dette er en høyrisikokamp med en stor spenning rundt seg i den nasjonen den spilles, kan jeg ikke si hvilken kamp det er før oppdragsgiver selv slipper dommeroppsettet.
– Jeg har vært FIFA-dommer siden 2015 og har aldri takket nei til et internasjonalt oppdrag. Denne kampen er intet unntak. Jeg skulle mer enn gjerne dømt Rosenborg - Strømsgodset på Lerkendal og var mer enn klar til å vise at noen feilavgjørelser sist lørdag ikke påvirker meg på annen måte enn at jeg blir en bedre dommer, fortsetter han.
Det kokte godt rundt Hobber Nilsen og hans team etter Vikings seier mot Brann. Bortelaget følte seg snytt for tre straffer og 33-åringen innrømmet etter kampen at Brann skulle hatt to straffer.
Se intervjuet med Hobber Nilsen her. Saken fortsetter under videoen:
Etter kampen tok Lars Arne Nilsen til orde for at dommerne måtte komme seg på feltet til klubbene for å dømme lagene der.
– De får bare komme seg på feltet. Vi inviterer de til Bergen. Vi har mye bedre dommere på trening. De må komme seg opp i situasjonene.
Forslaget fikk støtte av Bernt Hulsker.
– Kanskje det kunne vært en idé at når de først er på La Manga eller Marbella og samles det, at dommerne går ut til de ulike klubbene og får seg litt trening. Samtidig kan det være at dommerne kan trene med høyest mulig lag i regionen, som de ikke kan dømme i Eliteserien. Det kan også være en idé, sa Bernt Hulsker i Fotballrunden.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14