Ni mål på 101 minutter i spinnvill målfest

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 06/04/2019 klokken 22:17 GMT+2

Det var få som kunne se for seg en målfest som dette da Bodø/Glimt gjestet Mjøndalen. Men 101 minutter senere sikret Håkon Evjen seieren med kampens niende mål.

Sondre Solholm Johansen scorer på corner

• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Slik får du tilgang.
Mjøndalen - Bodø/Glimt 4-5
Bodø/Glimt fikk en perfekt start på sesongen da de slo Rosenborg. Mjøndalen på sin side fikk det tøft borte mot Vålerenga, men ingen kunne se for seg dramatikken denne kampen skulle gi.
For dette var kampen som hadde alt. Etter 101 minutter med spill var det faktisk hele ni mål, og Håkon Evjen hadde avgjort i det aller siste sekundet på et strålende langskudd.
– Det var helt nydelig. Selvfølgelig var det helt nydelig. Jeg kan ikke si så mye mer enn det. Det var jævlig deilig, sa matchvinneren Håkon Evjen.
Se høydepunktene fra målfesten her:

– Stort verre går det ikke an å få det

Kampen som var underholdende for alle som så på var desto mer nervepirrende for de involverte. Mjløndalen-trener Vegard Hansen var mildt sagt en slagen mann etter å ha mistet poenget 11 minutter på overtid med én mann mer.
– Dette er sannsynligvis det verste tapet vi alle har opplevd noen gang. Stort verre går det ikke an å få det, sa han etter kampen.
Mjøndalen står fortsatt uten poeng i årets sesong, mens Bodø/Glimt nå har full pott. Hansen tror at det smertefulle tapet kan henge ved Mjøndalen og prege spillergruppa.
– Jeg sa til gutta i garderoben at dette kommer til å stille krav til oss. Det kommer til å sette oss på en prøve. Dette er noe vi må komme oss over og vi er nødt til å bruke det på et vis fremover. Kanskje mentalt og lære av de feilene vi gjør, sier han.
– Det her var tungt ass. Det er noe av det vondeste, og det var dårlig stemning i garderoben nå. Når vi scorer fire mål på hjemmebane så skal det holde til poeng og muligens seier, sa en nådeløs Joackim Olsen Solberg.

Dødballer og målfest

Bodø/Glimt tok først ledelsen ved Morten Ågnes Konradsen, før Vegard Leikvoll Moberg doblet på straffe. Rett før pause reduserte Tonny Brochmann på ny straffe, og så begynte det virkelig å ta av.
Rett etter hvilen utlignet Mjøndalen når Sondre Solholm Johansen stanget inn en corner fra Joackim Olsen Solberg, før samme mann serverte et frispark 12 minutter senere. William Sell sørget for Mjøndalen-ledelse.
Men kampen var langt fra over og enda en gang måtte det dødball til. Bodø/Glimt hadde frispark og innbytter Philip Zinckernagel bøyde den vakkert i krysstanga. På returen dukket Herrem opp og spaserte den i det tomme buret. Det var det femte målet som kom fra dødball i denne kampen.
Den elleville fotballkampen fortsatte og kveldens oppgjør var gaven som aldri sluttet å gi. Også Bodø/Glimt ville ha en snuoperasjon i kveld og Herrem var ikke ferdig for dagen. Spissen rundet keeper og Quint Jansen kastet seg etter skuddet, men ballen var allerede over linja da han fikk den unna.

Leikvoll Moberg tok hanskene – slapp inn syv minutter på overtid

På overtid ble det en annen form for dramatikk. Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrich gikk i bakken etter å ha plukket en ball. Med alle byttene brukt måtte målscorer Vegard Leikvoll Moberg ta på seg hanskene og vokte buret ut overtiden.
– Jeg har ikke vært med på noe lignende. Vi får si at det er god underholdning i norsk fotball, sa Bodø/Glimt-trener, Kjetil Knudsen.
Det gikk ikke, for denne kampen var ikke som andre kamper. I det 97. minutt scorer innbytter Alfred Schriven. Moberg kunne ikke gjort så mye med den, men tro det eller ei. Det skulle komme flere mål!
For i det 101. minutt smalt Håkon Evjen til med en klassescoring og sikret seieren for Bodø/Glimt. Kampen endte med de smått sprøe sifrene 5-4(!).