– Det er klart at det er enkelte kamper som er unntak, men jeg synes vi hadde et høyere bunnivå i fjor enn vi hadde året før. Det er et godt tegn. Jeg synes også toppnivået i fjor var enda høyere enn det var året før. Det viser at man utvikler seg riktig, sier Vålerengas Jonatan Tollås Nation i Eurosports Eliteserie-podcast.
Vålerenga endte på en sjetteplass i Eliteserien i fjor, med 42 poeng. Selv om han mener at det er positive ting med 2018-sesongen, er det en ting han mener var for dårlig.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– I fjor synes jeg disiplinen i laget var altfor dårlig. Vi hadde en tendens til at hver gang vi slapp inn ett mål, så slapp vi inn tre-fire til. Og når vi ledet med to eller tre mål, så hadde vi en tendens til å slippe inn ett og to mål, og gjøre kampen spennende igjen, sier han.
– Vi begynte å gjøre andre ting enn det vi hadde blitt enige om når vi enten hadde scoret mye eller allerede hadde sluppet inn to. Vi begynte å tenke at nå kan vi ofre mer fremover, og kan ta backene litt høyere i banen. Men da blir vi straffet. Så disiplinen i laget synes jeg var en veldig stor svakhet i fjor. Hvis vi får inn litt mer disiplin i laget, både spillertyper og ikke minst få det i ryggmargen til de spillerne vi har her, så tror jeg det blir veldig bra, legger han til.
Se podcasten her (saken fortsetter under videoen):

Målsetting for året

Tollås Nation forteller at laget ikke har satt seg noen målsetting for året, men at de ønsker å forbedre seg fra fjorårssesongen.
– Internt så har vi ikke kommet opp med noe, men det er klart at man ønsker å ha forbedring for hvert år. Nå har vi hatt tre år på rad, der vi har blitt bedre for hvert år, både tabellmessig og på poengfangst, sier han.
Vålerenga har gått fra en tidenplass i 2016-sesongen, og en åttendeplass i 2017-sesongen, til en sjetteplass i fjor.
– Bak Rosenborg og Molde som har uttalt at det kun er gull som er godt nok gjennom sine nye signeringer, så synes jeg det er helt åpent. Om Sarpsborg og Brann fortsetter å prestere på det nivået de har gjort, så blir det tøft. Men jeg føler vi er i miksen av tre-fire lag bak der, som kan være med å kjempe om medalje. Med en god start på sesongen, når en vet hva det bringer med seg, så tror jeg vi kan ta medalje, sier VIF-spilleren.
Vålerengas Bård Finne, som også var med i Eurosports Eliteserie-podcast, er enig med Tollås Nation. Han mener klubben har et godt toppnivå.
– Det viste vi noen ganger, så vi må prøve å unngå de dårligere kampene. Hvis du hver gang får med deg ett poeng, de dagene man har en dårlig dag, så har det veldig mye å si på totalen, både for poengsanking og tabellplassering. Så det er det vi må prøve, sier Finne.
Sett denne?

Vålerenga endte sesongen med seier mot Ranheim

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03