Kort tid etter at ble det klart at Ole Gunnar Solskjær tar over som vikarierende manager i Manchester United, ble det også klart at Erling Moe blir stedfortreder i Molde. I Eurosports Eliteserie-podcast: Solskjær-spesial diskuteres det hvordan Molde vil klare seg uten Solskjær frem til mai.
– De har tatt sitt valg, dette har helt sikkert vært diskutert en stund. Jeg tipper at Ole Gunnar har fått signaler om dette for en stund siden, sånn at de også har fått tid til å tenke hva de skal gjøre. Så velger de da å fortsette med det teamet uten han, frem til han eventuelt kommer tilbake, sier VGs Knut Espen Svegaarden, som gjestet denne ukens podcast.
Erling Moe har over en lengre periode vært Solskjærs assistent. I 2015 fikk han en periode som klubbens hovedtrener etter Tor Ole Skullerud mistet jobben. Eurosports Vegard Vaagbø mener det er vanskelig å si om det er riktig løsning for Molde, men trekker frem hva Moe har gjort for klubben tidligere.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Da Tor Ole Skullerud, fikk sparken i MFK var det Erling Moe som steppet inn. Det var han som ledet klubben inn i og gjennom noe av det beste et norsk lag har gjort i Europacupen, mot lag som Celtic, Fenerbahce og Ajax, sier Vaagbø.
– Akkurat sånn kampmessig så tror jeg ikke det har så mye å si, men jeg er spent på hvilken innvirkning det har på spillere de har lyst å hente, legger han til.

– Høres helt koko ut

ITromsø meldte denne uken at Molde hadde lagt inn et bud på Tromsø-spiller Gjermund Åsen, mens TV 2 kunne erfare at klubben ville hente Eirik Ulland Andersen fra Strømsgodset. Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud stiller spørsmålstegn ved om det fortsatt er like attraktivt når Solskjær er borte.
– Vil de være interessert i å dra dit når en trener er lånt ut i fem måneder? Umiddelbart høres det helt koko ut, spør du meg. Det er tre måneders sesongoppkjøring, en sesongstart og man snakker om at de kanskje kan være med i en gullkamp. Så skal treneren på «ferie» og ikke ha noe med klubben å gjøre i et par måneder. Han melder seg ut, men likevel så skal han være med, det virker så rart, sier Tosterud.
– Det har vært en magi rundt Molde siden han kom dit. Og han tiltrakk seg veldig mange av de unge spillerne, fordi Solskjær hadde en spesiell effekt på dem. Men hvilke alternativer har Molde har i den saken? Selvfølgelig skal de slippe Solskjær, ikke noen tvil om det. Men når han kommer tilbake i mai etter en Premier League-sesong, er han da klar til å lede Molde-laget uken etterpå? Eller skulle man sagt at denne sesongen tar Erling Moe?, legger han til.
I utgangspunktet skal Solskjær være i Manchester United ut Premier League-sesongen, men Svegaarden mener at ingenting er skrevet i stein.
– Det er dette som er interessant, for ingen vet om han kommer tilbake. For det første kan det være at han ikke har lyst til å gå tilbake når han først har vært gjennom det her, eller det kan komme tilbud fra en annen klubb. Det kan også hende at han lykkes såpass godt at han fortsetter der. Det vet jo ingen. Erling Moe er jeg sikker på at vil fikse det her, men den konstante usikkerheten er ikke heldig, sier han.
Her kan du se hele podcasten: Solskjær-spesial:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03