Det er bare to uker til seriestart og treningskampene for Eliteserie-lagene kommer tett som hagl. De siste dagene har Sarpsborg, Stabæk, Lillestrøm, Kristiansund, Vålerenga, Strømsgodset, Odd, Haugesund, Brann, Bodø/Glimt, Mjøndalen, Tromsø vært i aksjon. Søndag spilles Rosenborg-Molde i Abrahallen, mens Viking skal bryne seg mot EIK. Ranheim møter Levanger mandag.
Basert på de siste dagers kamper har vår Fantasy-ekspert Jonas Bergh-Johnsen plukket ut de fem han mener viser aller best form snaue fjorten dager før det braker løs.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
1. Jørgen Strand Larsen er midt i mars 2019 den desidert heiteste spilleren i Eliteserien. Gutten som fylte 19 i februar har herjet for Sarpsborg 08 i hele oppkjøringen og står nå med formidable 11 mål på 11 kamper, inkludert et hattrick mot sterke CSKA Moskva. Denne uka fikk han igjen 90 minutter på topp mot Kongsvinger, var et uromoment gjennom hele kampen, noterte seg for to mål og en lekker assist. Var involvert i mye av det sarpingene skapte offensivt. Ser per dags dato ut til å være Geir Bakkes førstevalg på spissplass. For 6.5 millioner nærmer han seg årets røverkjøp – før vi i det hele tatt har begynt.
Les også: Helland: – Får vi ut maks i samtlige kamper tar vi 90 poeng.
Sett denne?

– Lagets klare offensive ener

2. Odd har i oppkjøringen gjort som de par siste sesongene: Slitt med å score mål. Rett nok har Torgeir Børven notert seg for et par pinner og det samme har lagets klare offensive ener: Elba Rashani. Men mot vanligvis så solide FK Haugesund løsnet det virkelig for telemarkingene i fredagens treningskamp i Bø. Odd vant hele 4-0 og Rashani var involvert i nesten alt hjemmelaget skapte. To mål, en elegant målgivende og tredjesist på 4-0-målet med en særdeles fin pasning. Rashani nærmer seg formen og med fire mål er han Odds toppscorer og soleklart viktigste angrepsspiller.
3. Patrick Berg. Mentale sperrer og utfordringer er lagt til side for yngsteblad Berg som virkelig har tatt taktstokken dypt på Glimts midtbane. Bodøværingene har imponert i vinter og bøttet inn mål, mange etter gjenvinninger høyt i banen. Nå sist var det Brann som fikk unngjelde og Glimt vant fortjent 2-0 i Marbella-oppholdets siste kamp. Berg styrer midtbanen, tar nær sagt alt av dødballer. Mot Brann noterte unggutten seg for målgivende med en presis corner, før han dunket inn 2-0 på straffe. Til 5.0 er han et strålende femtevalg på din midtbane.
4. Frank Boli. Igjen handler det meste om ivorianeren for bæringene. Boli står med fire mål på fem kamper, nå sist ble det 1+1 i kampen mot Ull/Kisa. Fjorårets toppscorer avsluttet 2018 best av alle og Henning Berg kan fornøyd konstatere at formen ser ut til å være inntakt. Kan Boli fortsette der han slapp ser våren lys ut for Stabæk. Mulig kapteinsemne hjemme mot LSK i runde 1 for dem som velger å legge ut de 10.0 millionene han koster.
Les også: Sander (25) blir ny hovedtrener i PostNord-klubb.

– Gryende form

5. For mange var det en overraskende overgang i fjor sommer da Tonny Brochmann forlot Stabæk til fordel for Mjøndalen. I Nedre Eiker har dansken som ventet blitt veldig sentral og Vegard Hansen har store forventninger til at den erfarne 29-åringen skal bidra med målpoeng fra sin indreløperposisjon i 2019. Strengt tatt er det ikke mange i MIF som har mye mål i seg, med mindre 37 år gamle Oliver Occean skal finne tilbake til gammel storhet, og fjorårets toppscorer var midtstopper Sondre Solholm Johansen. Mot Tromsø løsnet det veldig for bruntrøyene som ga Gutan en real leksjon i effektivitet. 5-1 endte det og Brochmann, som har spilt lite i vinter, viste tegn til gryende vårform. Med to mål og en strålende prestasjon som tredjesist på Sondre Liseths 2-0-scoring var Brochmann banens gigant. 6.0 er en mulig gavepakke.
Få med deg denne!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03