RANHEIMSFJÆRA (Eurosport.no):
Vi skrur klokka tilbake til 3. september 2017. Ranheim tar i mot Kongsvinger til kamp i OBOS-ligaen. I det han er inne i sin beste sesong noen sinne for den opprykksjagende kompisgjengen øst i Trondheim, ryker Magnus Blakstad korsbåndet i det venstre kneet for andre gang.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Opprykket og hele den første sesongen i Eliteserien går fløyten.
– Det å rykke opp og kjenne på den følelsen var helt sykt, men det å sitte å se på mens resten av laget spiller, det du har drømt om, det var sykt kjipt. Og jeg var lenge bekymra for om jeg kom til å oppleve det noen gang, forteller trønderen til Eurosport.

Surrealistisk

Det 25 år gamle talentet fra Heimdal, som vokste opp med tre år eldre Gjermund Åsen to hus bortenfor, er endelig tilbake tilnærmet for fullt. 581 dager tok det før han endelig fikk debuten borte mot Lillestrøm, etter at et overtråkk og en knukket tå ytterligere forsinket comebacket.
– Det var tungt, spesielt i starten da jeg fikk beskjeden om at korsbåndet var røket igjen. Jeg håpa, men innerst inne skjønte jeg at det kom til å ta lang tid igjen, forteller Blakstad til Eurosport.
Nå har Eliteserie-spill blitt en del av hverdagen.
– Da vi var i OBOS var det mer en drøm å rykke opp enn et mål. Det var lenge surrealistisk å møte Rosenborg her i fjæra, men nå er vi så nærme dem, og etter å ha gått glipp av kampene mot dem på Lerkendal og comebacket mot Molde i fjor... men nå har jeg muligheten til å vise meg fram og det er jeg glad for.
Etter en rekke innhopp i starten av sesongen har han startet de seks siste seriekampene på midtbanen, enten i den dype rollen eller som indreløper – som mot Brann, da han scoret to ganger for første gang siden en kamp for Rosenborg 2 i 2012.
– Jeg kjenner at jeg begynner å komme opp på nivået jeg var før skaden. Det har ikke tatt så lang tid som jeg fryktet, men samtidig har jeg litt igjen på toppformen, beskriver han.
Saken fortsetter under videoen:

Avisoverskrift til besvær

Samme dag som han hinket av banen mot Kongsvinger for to år siden kunne man lese i Adresseavisa at spilleren, som ble sammenlignet med Ole Selnæs, var moden for større oppgaver.
Agent Kevin Ingebrigtsen uttalte til regionavisa at det ble Eliteserie-spill på midtbanespilleren uansett, uavhengig av om Ranheim klarte å rykke opp.
– Det var skriverier før skaden om jeg skulle bli henta av andre klubber eller ikke. Den ble litt oppblåst den nyhetssaken, stod at jeg ikke ville rykke opp med Ranheim, men forlate dem – men det var jo bare tull.
– Det var mye misvisende i den artikkelen, men jeg vet at klubben ikke la mye i det, fordi de kjenner meg.
Istedenfor ble det ny kontrakt med Ranheim etter at ulykken inntraff for andre gang.
– Det at de gir meg sjansen og forlenger kontrakten setter jeg stor pris på. Uten det hadde det vært vanskelig å komme tilbake til fotballen.
– Nå tenker jeg bare på å gjøre det best mulig med Ranheim, så må jeg stabilisere meg om det skal bli aktuelt med noe annet. Det å komme seg inn i 11ern igjen er jeg fornøyd med å ha klart, det er knalltøff kamp om plassen på midtbanen og konkurransesituasjonen trigger meg, forteller Blakstad.
Se reportasjen med Magnus Blakstad her:

Ranheim vs Rosenborg

Nå venter naboduellen mellom to klubber med 4-3-3 i DNA-et. Blakstad mener Ranheim ikke vil sette seg i samme situasjon som Rosenborg den dagen trener Svein Maalen forsvinner.
– For det første tror jeg ikke det ville kommet inn en trener som ville gjort så mye annerledes. Det må ligge noe i bunn der som ligner på mye av det vi gjør.
– Må eller vil?
– Det vil det, det er jeg helt sikker på.
– Så det samme som har skjedd her vil ikke kunne skje i Rosenborg?
– Nei. Den dagen vi skulle miste Maalen og det kommer inn en ny trener så vil det være de samme verdiene innenfor fotballen.
Før møtet med gamleklubben han var innom to ganger som tenåring uten å slå gjennom, spår han en tøff kamp for de regjernede mesterne.
– Klarer vi å spille oss ut bakfra og få til vårt offensive spill er et gode muligheter. Jeg er spent på om RBK kommer høyt eller lavt, som de har gjort mye av i det siste.
– Hvis vi er som vi er mot Brann skal det bli tøft for dem, da var hele laget opp mot maks og viste så gode som vi kan være, mener 25-åringen.
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53