Gressmatten på Nadderud fikk mye kritikk etter den første serierunden mot Lillestrøm. Kampen endte 1-1, men Stabæk hadde en pasningspresisjon på bare 58 prosent, mens Lillestrøm var enda værre på 50 prosent. Til sammenligning hadde Stabæk 80 prosent da de spilte på kunstgresset i Molde.
– Det er gunstig for Rosenborg at banen er dårlig på Nadderud. Det høres litt rart ut, men den tillater nesten ikke å spille fotball. Det betyr at spillerne ikke har noe valg, da må de spille en form for kynisk fotball, og da må begge lag løfte opp ballen tidlig og kjempe om andreballer. For Horneland kunne han ikke ha kommet på en bedre bane i tredje serierunde enn Nadderud, sier Joacim Jonsson i Eurosports podcast Indre Bane.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17 TIMER SIDEN
Rosenborg har åpnet sesongen sin med å tape 0-2 på bortebane mot Bodø/Glimt, mens i andre runde ble det med 1-1 mot Odd. Begge kampene har Rosenborg hatt mer ballbesittelse enn motstanderen, men færre skudd på mål. Totalt har de bare to skudd på mål på to kamper
– De sitter sikkert nå i Stabæk og legger en kampplan inn mot Rosenborg-kampen, og ser de hvordan både Bodø/Glimt og Odd kontret Rosenborg i senk. Når de ser hvor mye Rosenborg manglet balanse og hvor såbare de var tror jeg at de tenker at de kan få et kampbilde de kan utnytte, sier Asbjørn Myhre i Indre Bane.
Se hele podcasten. Saken fortsetter under videoen:

Like dårlig i fjor

Rosenborg startet forrige sesong like dårlig som de har gjort i årets sesong. De tapte 1-0 for Sarpsborg i serieåpningen, og i andre runde ble det 2-2 mot Krisiansund. Runde nummer tre endte med poeng-delig også med uavgjort mot Odd. Rosenborg endte til slutt med å vinne serien fem poeng foran Molde.
– De startet elendig i fjor også. Det er ikke savnet av poeng som er den største uroen for meg, men det er er spilleideen. Rosenborg har alltid vært kjent som et spillende lag, frittspillende og spiller ut bakfra. Når Andre Hansen har ballen så snur nærmest alle ryggen til han med en gang og han spiller langt opp, sier Jonsson før han legger til.
– Det virker som at Horneland vil ha minst mulig risiko på egen banehalvdel. Få ballen opp og så krige om andreballene, deretter begynne å spille.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Laveste på 17 år

Under Rosenborgs første hjemmekamp i årets sesong var det rett i underkant av tolv tusen mennesker som var å se på Lerkendal. Det er det laveste tilskuerantallet Rosenborg har hatt i hjemmeåpningen på 17 år. Ironisk nok var det også Odd de spilte mot da det skjedde i 2002. Den gangen var det omtrent tusen færre tilskuere enn det var i årets første hjemmekamp.
– Med et Lerkendal hvor det er under tolv tusen tilskuere er det noe med hele situasjonen som gir grunn til bekymring. Ingen trenger å tvile på om Horneland er en dyktig fotball-fagmann, men hvordan passer spillerne han har til disposisjon, og hvordan passer de til måten han ønsker å spille på, sier Myhre før Jonsson legger til:
– Det er bekymringsfullt at det er de laveste publikumstallene siden Lerkendal ble bygget om i en seriepremiere. Det viser jo også at det er en supportergruppe som heller ikke tror på det nye RBK.
Har du sett denne?
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14