• Se Lillestrøm - Rosenborg lørdag kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
– Beskrive Botheim? Så mye tid har vi ikke, ler Pål André Helland.
– Det er et veldig sammensatt vesen. På en sunn måte et veldig stort ego, men også en veldig snill og god gutt. Han er veldig glad i seg sjøl, men en veldig artig skrue som er fantastisk å ha i garderoben, fortsetter den rutinerte vingen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Erik Botheim kom fra Lyn til RBK som junior i 2016, og fikk plass i A-lagstroppen foran 2017-sesongen. Likevel har det stort sett blitt spill i 3. divisjon, uten at det har lagt noen demper på spissens glede over å score mål. I følge lagkameratene kan han finne på å feire like mye om han scorer et avgjørende mål på trening også.
Se reportasjen med Erik Botheim her (saken fortsetter under videoen):
Det finnes et bilde av at 19-åringen holder hånda foran munnen mens han prater med lagkompisene, og det i en ikke TV-sendt kamp på Lerkendal kunstgress nesten uten tilskuere. Men spesielt en scene blir dratt frem for å forklare typen, og den er hentet fra et oppgjør mellom Kolstad og RBK 2 i 3. div avd. 5.
– Han scorer et avgjørende mål i tredjedivisjon, og løper og hysjer på de 20 stakkars tilskuerne der oppe, og roper «Det er Botheim, det er ferdig, det er Botheim, det er ferdig», sier Helland og rister på hodet.
– Han er jo veldig glad i å feire. Det fikk vi se da han scoret sitt første Eliteserie-mål mot Tromsø i fjor. Det var vel 5 minutter med feiring der. Det er veldig morsomt både for oss og publikum, følger Anders Trondsen opp.
– Jeg tror han hadde 6-7 ulike feiringer der og holdt det gående til lenge etter publikum hadde sluttet å klappe, sier Helland.
I vinter var han uheldig og fikk et brudd i foten, som holdt ham ute i åtte uker. Det ødela for spissens store mål om å få bli med U20-gutta til VM i Polen i mai. Men kampen om spissplassen i RBK er i aller høyeste grad åpen fortsatt.
– Jeg ble sjokkert da jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte mot Sarpsborg, og tenkte «nå må jeg løpe», ler han, og innrømmer at det er stort for ham å bli prioritert med både Bendtner og Søderlund friske.
– Det er spesielt når det er så store spillere. Det er lett å glemme hvor svær Nicklas er. Jeg ble starstruck da han kom til RBK ja, men det ble hele laget. Det var ikke bare meg, ler han.
Mot Lillestrøm i dag er han en av to spisser i troppen, siden Nicklas Bendtner ble satt igjen i Trondheim. Det meste tyder på at unggutten igjen får sjansen mot Lillestrøm. Kampen ser du på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra kl 17:30.
Sett denne?
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39