At det ikke har gått på skinner i Trondheim i starten av 2019-sesongen er ingen hemmelighet. Kun to seiere og ni poeng totalt er status etter ni kamper spilt i Eliteserien. Fotballekspertene Joacim Jonsson og Bengt Eriksen tror derimot at Horneland sitter relativt trygt, selv om det skulle bli et dårlig resultat borte mot Brann søndag.
– Jeg har ingen følelse av at et tap mot Brann på søndag kommer til å utgjøre noen forskjell på trenersituasjonen i Trondheim. Det er ingen ting som tilsier at han ikke nyter stor tillit, forteller Jonsson.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57

Alt må bli bedre

Rosenborg ligger på en beskjeden 12.plass, og har i innledningen vært under streken nesten hele veien. Jonsson mener at Rosenborg-styret har gjort det vanskelig for seg selv.
– De har malt seg inn i et hjørne, hvis de sparker Horneland nå er det nok andre som også burde se seg i speilet og vurdere sin egen stilling. Normalt sett i Rosenborg ville nok treneren vært ferdig allerede, sier svensken.
Også Bengt Eriksen er klar på at å sparke Horneland ikke er noen løsning for Rosenborg.
– Problemene stikker dypere i Rosenborg enn Eirik Horneland. Det er bare de som har ansatt han som kan avsette han, så jeg kan bare spekulere i det og mene hva jeg vil, men jeg synes det blir for dumt å peke på en mann, sier eksperten.
For problemer har det vært for Norges mestvinnende fotballag denne sesongen. På søndag ble det en knepen 3-2 seier over Mjøndalen, og ekspertene tror ikke det var noen selvtillitsboost for Rosenborg.
– Det var mer en lettelse enn en bekreftelse for Rosenborgs del, sier Eriksen. Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har samme oppfatning som sin kollega:
– Alt må bli bedre, de ser tunge og trøtte ut. Det er altfor store avstander i laget, og svært lite samhandling. Jeg klarer ikke å se noe som minner om Horneland-preg i dette Rosenborg-laget, sier Jonsson.
Les også: Slik svarer LSK på banekritikken

Må gå selv

Selv hvor dårlig det går tror ingen av ekspertene at Horneland får sparken i Rosenborg.
– Jeg tror at hvis han skal bli borte så må han gå selv, de har malt seg inn i et hjørne som sagt, og hvis Horneland må gå tror jeg det følger med flere, sier Jonsson, det er Eriksen enig i:
– Han må kaste inn håndkle selv tror jeg. Inntrykket mitt er at han er en veldig ærgjerrig fyr som har et brennende ønske om å lykkes, og hvis det ikke bedrer seg tror jeg han går selv før han får sparken, avslutter Eriksen.
Saken fortsetter under videoen

Endringer må til

Rosenborg har vunnet de siste sju av åtte titlene som har blitt delt ut i Norge. Selv om det er imponerende tror Eriksen at det er på tide å stake ut en ny kurs i Trondheim
– Jeg har stor tro på Eirik Horneland, men jeg er litt usikker på ekteskapet Horneland/Rosenborg. Det virker som at de drømmer seg tilbake til 90-tallet oppe i Trondheim, problemet er bare at Nils-Arne Eggen er blitt for gammel til å være trener. Jeg tror de må tenke litt annerledes, hvis de tror at det finnes en ny Eggen, så kan jeg si med en gang at det gjør det ikke, sier Eriksen.
Det har vært mye skriverier om den danske superstjernen Nicklas Bendtner i årets sesong. Dansken har ikke vært i troppen de to siste kampene etter kontroversielle uttalelser, og Bengt Eriksen stiller seg uforstående til hele situasjonen.
– Enten har han blitt kjempedårlig siden i fjor, eller så er det noe som er underkommunisert her. Han brukte litt tid på å komme i gang i 2017, men da var han god. I 2018 slet han med å score mål og nå er han ikke i troppen engang, jeg synes hele situasjonen er veldig rar.
En annen ting Eriksen stiller seg kritisk til er bruken av unggutta Erik Botheim og Emil Konradsen Ceide.
– Botheim har ikke vært bra i de kampene han har fått tilliten, og han uttalte vel selv også at han ikke var i form, jeg synes det var en feil vurdering, han var ikke god nok til å starte.
Han stusser også på at Emil Konradsen Ceide ble tatt av etter 1.omgang mot Mjøndalen.
– Han kom inn mot Haugesund og var den eneste som ikke virket preget av stundens alvor. Så fikk han starte mot Mjøndalen og blir byttet ut etter 1.omgang uten at han på noen måte var noe dårligere enn de andre ute på banen, jeg synes det er rart å bruke disse ungguttene i et lag som sliter så tydelig, avslutter Eriksen.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21