• Søndag: Se Lillestrøm - Kristiansund klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2! Skaff tilgang her.
KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Tidligere i høst hadde lokalavisen Tidens Krav et oppslag om betydningen av om Flamur Kastrati spiller eller ikke for Kristiansund. Spissen har slitt med ulike plager i 2019, mest hemmende har en prolaps i ryggen vært.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Etter sommerpausen stod han over kampene mot Vålerenga, Odd, Glimt og Stabæk. Fasit: 0-2-2 for KBK og statistikken ble ytterliggere forverret.

Vanvittig poengsnitt

Siden comebacket til 27-åringen i slutten av august: 4-0 over Mjøndalen, 2-1 over Ranheim og nå sist 1-0 over Brann. Dermed står KBK med 8-2-1 i de 11 kampene Oslo-gutten har vært på banen i år. Det gir seriegullform med et snitt på 2.36 poeng per kamp.
Kastrati forsøker å lempe æren over på trenernes kampplan for suksessen når Eurosport møter ham på et hotell i Kristiansund etter seiern over bergenserne.
– Vi begynner tidlig med det, trenerne ser motstanderne og bruker mye tid på å snakke med enkeltspillere, hva som venter oss og hvordan vi skal løse kampen. Det er veldig fokus på detaljer i det vi foretar oss i forkant, beskriver spissen.
Det er særlig én ting han mener er avgjørende for den gode prestasjonen mot Brann.
– Grunnen til at den gode kampplanen treffer så bra er at vi har fotrappe spillere på topp som både skjønner hvor og når vi skal presse. Mot Brann traff det til punkt og prikke, særlig i 1. omgang. Vi visste hvor vi skulle presse, hvor vi skulle lede dem og hvor vi skulle skade Brann etter at vi hadde vunnet ballen, forklarer Kastrati.

Rolle i presspillet

Dette var også Eurosorts ekspert Bengt Eriksen innom i sin analyse av kampen. I Fotballrunden søndag kveld viste han hvor dype Brann ble i sin 5-4-1-formasjon mot aggresive KBK-spillere.
– Vi er nøye på motstanderne, men det viktigste er å få fram egen spisskompetanse og kvaliteter. Det er der vi vinner fotballkampene, ikke etter å legge opp spillet etter motstandernes kvaliteter. Det er også det som er artig å se på, som vi gjorde i begge omganger mot Brann. I den første, toppresset, relasjonene og frekkheten framme. I den andre soliditeten, kollektivet, at vi er veldig vanskelig å skape noe på, sier trener Christian Michelsen til Eurosport.
Vi sitter i samtale med han og assistent Joakim Klæboe, som også bekrefter at de hadde et spesielt fokus på hvordan stresse Brann med «kleggen» Kastrati som hærfører.
– Det var artig, for i denne kampen var vi usikre på hvordan Brann skulle komme. Vi hadde tre ulike formasjoner og mange scenarioer på dem. Men for at vi skal lykkes så må vi treffe på hvordan vi setter presset. Der er Flamur ekstremt smart og viktig for oss fordi han låser av de riktige rommene og leder an, følger assistenttrener Joakim Klæboe opp.

– Kan ikke presse alene

– Så presspillet ditt er den viktigste faktoren for KBK-suksess?
– Jeg vet i alle fall at jeg er god til det. Men hele laget må være med, jeg kan ikke presse alene, men jeg vet at når jeg stuper fram så kommer de andre etter, smiler Kastrati av rosen.
Før han følger opp:
– Én ting er at trenerne setter opp kampplanen, men det er vi spillerne som må utføre det på banen. Så det er begges fortjeneste, egentlig.

Uvant sesong

Han står med fire mål og tre målgivende i 2019, men det har vært en sesong torpedert av ødelagte treningsuker og mange forfall grunnet skader. Det er uvant for 27-åringen.
– Jeg spilte 75 minutter mot Brann nå, det er litt sånn kroppen min er denne sesongen, jeg må regne med det ut året. Jeg har måttet stå over 10 kamper og mange treninger, kroppen er ikke like sterk som den. Jeg «gønner» bare på så lenge det holder hver kamp, så får noen overta på slutten.
– Jeg trenger en periode med 8-9 kamper på rad der du har samme syklus hele veien. Selv om de siste kampene har jeg levert på ganske bra nivå, så er det fortsatt for mange fravær i 2019.
Mot Brann ble han tatt av etter en smell i en duell med Vito Wormgoor, men Kastrati er ikke bekymret for helgens dyst mot Lillestrøm.
– Det var et slag mot leggen, som stivna utover. Men det er en sånn ting som kanskje ikke hadde stivna om jeg var i toppform. Ryggen begynner heldigvis å bli fin nå, prolapsen kjenner jeg ikke så mye til. Det er ikke noe som hemmer meg nå.
Spissen mener det kan gå mot enda en sesong med resultatforbedring for KBK, dersom formen holder seg. Her spår han en topplassering, tross beskjeden forventet poengfangst på bortebane ut året.
– Det kommer veldig an på hjemmekampene våre. Kan vi ta 4p borte og feks 13p hjemme så ender vi på 49 poeng, da tror jeg vi skal være ganske bra med i toppen der. Men som du vet så slår alle hverandre i denne ligaen, så vi får se, avslutter Kastrati.
  • Søndag: Se Lillestrøm - Kristiansund klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2! Skaff tilgang her.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56