Ekspertene har ikke vært nådige med Rosenborg etter at de kun har tatt ett poeng på de to første kampene. Likevel er det ikke det kritikken handler om. For det har virkelig lugget spillemessig for trønderne, som har slitt med å få det offensive til å flyte.
Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, skrev tidligere i dag en kommentar, der han mente at Eirik Horneland måtte gå med på et kompromiss med spillerne om sin egen tankegang for å få dem med på hans prosjekt.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
LES KOMMENTAREN HER: Varsellampene begynner å blinke i Trondheim: – Nå har plutselig pipa fått en annen lyd

– Vi jobber mot samme mål

Men at han må gå med på et kompromiss er han ikke enig i.
– Jeg kjenner meg ikke igjen i problemstillingen. Jeg har prøvd å tenke litt over det, men vi jobber mot det samme målet og har en klar tanke om hvordan vi skal opptre og så handler det om å bli mer sikker i alle faser av spillet, sier han.
Videre forteller Rosenborg-treneren at det de har sett bra ut på trening, og at han regner med at vi vil se et bedre Rosenborg borte mot Stabæk på søndag.
Se høydepunktene fra forrige Rosenborg-Odd her:
Jonsson konfronterte Horneland med sine observasjoner på sendingen, noe som blant annet gikk på det oppbyggende spillet til den regjerende serie- og cupmesteren. Eurosport-eksperten mente at forsvarerne i år oftere snur ryggen til keeper i stedet for å tilby alternativer når den bakerste mannen har ballen. Til det svarte treneren følgende:
– Jeg er opptatt av at vi skal komme oss hurtig og effektiv opp på siste tredjedel av banen. Dit kan vi komme i form av pasningsspill langs bakken, i form av lange pasninger eller på andre måter. Det kommer an på hva motstanderen tillater oss og hva vi selv er i stand til å få til. Vi ønsker å spille mye på den siste tredjedelen og jobber for det hver dag, sa han og la til:
– Det handler om at vi har en felles tanke på hvordan man skal få ballen frem. Akkurat nå kladder det litt, men det handler om å skape en trygghet og ha forskjellige virkemidler for å komme seg opp på siste tredjedel.

Slitt offensivt

I sesonginnledningen har Rosenborg slitt med å komme til sjanser, og etter 180 minutter med Eliteserie-fotball har det kun blitt to skudd på mål.
I den første kampen tapte de 0-2 for Bodø/Glimt, mens mot Odd var det litt tegn til bedring. Selv om de kun fikk uavgjort fikk de i det minste et mål ved Pål André Helland, uten at det gjorde humøret hans noe bedre etter kampen.
Se hva Helland hadde å si etter kampen i videoen under:
Neste mulighet til å slå tilbake er på søndag da trønderen gjester Stabæk på Nadderud. Den kampen kan du se på Dplay og Eurosport Player kl.18.00.
Se hele «Før Runden» under:
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59