MJØNDALEN / OSLO (Eurosport.no):
Mjøndalen - Molde 1-3
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Etter 13 minutter hadde Molde ballen i nettet bak Julian Faye Lund, men flagget var oppe for offside, og dermed ble Ohi Omoijuanfos scoring annullert. Den kom etter en nydelig ball fra dypet signert Etzaz Hussain ut til Erling Knudtzon, og mye tydet på at den avgjørelsen var feil.
Men etter 24 minutter fikk spissen målet sitt, det ellevte for sesongen. Igjen var det Knudtzon som ble spilt gjennom på venstresiden av Hussain og igjen var det Ohi som ventet på den andre enden av innlegget. Nesten en tro kopi av det annullerte, men denne gangen med tellende resultat.
Og ti minutter før pause skjedde den store snakkisen i kampen, da Mjøndalen skulle hatt straffe. Vegard Forren var i ubalanse og stoppet uvørent ballen med armen foran Olivier Occean. Det fikk imidlertid ingen gehør hos dommerteamet.
Det fikk Christian Gauseth til å se rødt.
– Det er så jævlig klart, og det er faen meg bare en mann utpå der som ikke ser det. Og det er helt utrolig, det er gang etter gang mot små klubber. Jeg er faen så drittlei at det er faen ikke mulig, raste Mjøndalen-kapteinen i pauseintervjuet med Eurosport, før han dunket til reklameveggen som forsvant bakover.
(Artikkelen fortsetter under):
Moldes Vegard Forren sto rolig som skjæra på tunet ved siden av og fikk med seg opptrinnet. Han svarte følgende på spørsmål om ballen traff hånden.
– Ja, det er klart den gjør det.
– Så det skulle vært dømt straffe?
– Det vet ikke jeg, men. Jeg tar den ikke med vilje, men at den spretter opp i hånda det ser man jo, sier Molde-stopperen som forklarer det med at han forsøkte å stikke fram hodet, men misset i forsøket.
Noen minutter senere kom Mjøndalen-trener Vegard Hansen ut fra garderoben til andre omgang. Han hadde følgende å si om situasjonen:
– Det så ut som ballen traff hånda, og dommeren hadde sett det, men han mente det ikke var en straffbar hands, da. Men de der pleier det å bli dømt på, så det er uflaks, sier Vegard Hansen.
Og som ikke det var nok fikk de brune seg nok en smell ti minutter etter hvilen. Erling Knudtzon avanserte fra venstresiden og leverte en praktscoring da han limte ballen opp i motsatt kryss til sitt tredje mål for sesongen.
– Jeg traff bra der. En god følelse, selvfølgelig. Det satt langt inne, jeg var ikke sikker på at den skulle gå inn før den var inne. Det er klart at når man må spille litt høyreback og litt venstreback blir det vanskeligere å score. I noen statistikker står det tre, i andre fire, du får sjekke det opp, sier Knudtzon til Eurosport med et smil.
Fire minutter før slutt fikk Fredrik Brustad en enorm sjanse for hjemmelaget, men Alexandro Craninx leverte en praktredning en håndballkeeper verdig.
– Det var de som var usikre på Craninx, men det var de ikke i Molde. Han har bevist nå. Han var litt rusten kanskje, men har stått meget bra i mange kamper på rad. Det er en vanvittig redning, sier Kjetil Rekdal i Eurosports direktestudio.
På overtid kom imidlertid reduseringen for Mjøndalen. Sondre Liseth sto i returrommet og dunket ballen i mål etter en dødball.
Like etterpå punkterte Eirik Hestad da han slo tunnel på Olsen Solberg og tok imot jubelen fra de tilreisende supporterne.
– Han tupper ballen i mål som en annen Romario, utbrøt Bernt Hulsker i studio.
Det var en lettet Erling Moe som snakket med Eurosport etter kampen.
– Det er tøft å komme hit når de spiller så direkte, de vinner ballen og dunker den opp så det blir mange dueller. Men vi står bra imot og dominerer jo kampen med ballen, i store deler.
Dermed tar også laget landslagspause på tabelltopp.
– Det er godt når vi får en liten pustepause, det skal bli godt for kropp og sjel. Vi hørte før kampen at det var et gunstig tidspunkt å møte Molde på, men jeg synes vi gir et godt svar. Vi er der vi skal være, og gutta har lagt skuffelsen bak seg. Vi ser frem mot de neste kampene som kommer, og skal være med hele veien, sier Moe.
Se høydepunktene fra kampen her:
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51