Populære sporter
All sport
Vis alt

Demidov forteller hele historien bak egen trikse-fadese i Spania

Stein-Erik Stormoen

Publisert 06/08/2019 klokken 21:53 GMT+2

I desember 2010 ble Vadim Demidov vist frem som Real Sociedads nye signering etter overgangen fra Rosenborg. En spent 24-åring ble tatt med ut på banen og presentert foran fans, media og fotografer.

1228 news Demidov Real Sociedad

Foto: Eurosport

I denne ukens Spillerrådet letter Demidov selv på sløret om hva som egentlig foregikk i kulissene i San Sebastian, da han som fersk Spania-proff hadde enorme problemer med å trikse – for åpent kamera.
– For det første har jeg alltid hatet å trikse, det har jeg gjort siden jeg var liten, så det har jeg aldri gjort. Min far sa «hva er vitsen med det», og det var jeg enig i.
– Men jeg kom dit og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, og skjønte ikke så mye på spansk, der og da. Jeg var i garderoben og hadde akkurat fått på meg drakta, og hadde akkurat signert. Så sto det noen fotballsko der, som ikke var mine. Da kom jeg rett fra medisinsk test, som er ganske hardt der borte. De sa jeg bare skulle gå ut og signere litt. Men der sto det vel 2.000-3.000 barn da jeg kom ut av tunnelen, og ventet på at jeg skulle holde et show, sier Demidov til stor latter fra panelet.

«Åt skogen»

Og rundt ham er det i tillegg fullt av media. En rekke aviser, fotografer og TV-kameraer følger spent med, i tillegg til barna.
– Så jeg må utpå banen der, da, i noen andres fotballsko, og tar med meg en ball. Jeg står der og holder ballen under armen og smiler litt til kamera. Så hører jeg noe på spansk og skjønner at de vil at jeg skal spille litt med ballen. Og jeg bare: «Det går bra det, jeg har den her (under armen)», sier Stabæk-spilleren og ler, før han fortsetter:
– Så begynner jeg å trikse litt, da, og så begynner fotografene å be meg se på dem. Så jeg må prøve å trikse samtidig som jeg ser på litt forskjellige fotografer der. Og da ender det ganske «åt skogen», for å si det på godt svensk, sier en unormalt spak Demidov – om bildene som for alltid vil være søkbare på sider som YouTube.
(Artikkelen fortsetter under):
Trøsten for den frittalende midtstopperen, med en lang karriere bak seg i klubber som Rosenborg, Eintracht Frankfurt, Celta Vigo, Anzji, Brann og Minnesota i tillegg, er at langt større stjerner enn ham har slitt med det samme.

Større stjerner

For eksempel Yaya Youre (Barcelona) og Theo Hernandez (Real Madrid) har vært gjennom lignende scener.
– Det har vært veldig behagelig å se mye bedre spillere enn meg, i ettertid, drite seg ut på samme måte. Det var en ny opplevelse for meg, for jeg visste ikke at man måtte gjøre det i Spania. Jeg var jo livredd for det da jeg signerte for Celta Vigo, men da var det ingen som dro det fram. For da var jeg ganske bra, skjønner du, da var jeg klar. Jeg hadde med mine egne sko og hadde varmet opp, sier Demidov til latter fra programleder Vegard Vaagbø og Christian Gauseth.
– Det er nok kortversjonen, men jeg er ikke god til å trikse. Det har jeg aldri vært heller, avslutter Stabæk-stopperen før han blir spurt om nettopp Yaya Toure:
– I forhold til overgangssum så føler jeg det var verre. Jeg kom gratis!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame