LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
– Jeg synes det er veldig overdrevet. Daglig leder Eirik Espeseth skrev noe som var veldig bra i forhold til hva som er riktig og hva som er feil. Røde tall har vi visst om hele tiden at vi kom til å ha.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det sier Ronny Deila til Eurosport.no om økonomien i Vålerenga. Fredag meldte Dagbladet at klubben styrer mot et underskudd for 2018 på hele 30 millioner kroner.
Samme kveld rykket Espeseth ut på klubbens egen hjemmeside og avdramatiserte, og skrev blant annet følgende i redgjørelsen.
«Så kan vi bekrefte at endelig resultat vil bli rødere enn budsjett, men at det er forventet og ikke kommer overraskende på oss. Det er altså ikke slik at vi har feilberegnet med 30 millioner».

– Deila: – Vi har en del verdier i denne troppen

Ronny Deila lar seg ikke stresse av økonomien og mener klubben har full kontroll. Han er fornøyd med de økonomiske rammene rundt laget og mener dette ikke skal påvirke laget.
– Det som er interessant er at vi ønsker å bygge opp klubben til å bli bærekraftig etter hvert. Det har vi gode mål om ennå. At vi ikke har fått inn de inntektene vi ønsket i fjor, har vi visst om ganske lenge. Det der er jeg veldig rolig på. Vi har en fantastisk eier og jobber steinhardt hver eneste dag for å bli bedre som klubb, sier Deila.
– Situasjonen er ikke så presset, slik du mener?
– Nei, vi har kontroll. Det er en del verdier i denne troppen. Vi ønsker å skape egne verdier og være så mye uavhenig som mulig. Det er ikke noe nytt dette her. Jeg er veldig fornøyd med det vi har og opplegget og budsjettet rundt førstelaget er veldig bra. Der er det ingenting å klage på, sier Deila.
I vinter har klubben solgt Sam Johnson til MLS, mens Amin Nouri og Felipe Carvalho er blitt lånt ut. Inn har blant annet Deyver Vega og Matthías Vilhjálmsson kommet.
Sett denne?

– Aldri sett at noen ikke har fått lønnen sin i tide

– Opplever du at det går utover spillerne dine? Har dere snakket noe om det?
– Jeg tror jeg aldri har sett at noen ikke har fått betalt lønnen sin i tide og det tror jeg de kommer til å få i fremtiden også. Det er ingen problem. Dette er noe vi må justere og det tror jeg vi greier fint. Vi har en dyktig daglig leder og flinke folk som jobber rundt. Dette skal vi gjøre sammen.
Vålerenga endte i fjor på 6. plass i Eliteserien.
Sett høydepunktene fra VIFs siste kamp?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03