Han kommer på en treårskontrakt fra Viking, der han spilt 26 kamper de siste sesongene, men også har måttet finne seg i å være annenfiolin bak Iven Austbø for den nyblivne cupmesteren.
Nyheten meldes på Starts nettsider, der han forteller at han håpet Start ville komme på banen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er jo den lokale storklubben på Sørlandet, så det har alltid vært en naturlig drøm å spille for Start. Av ulike grunner har det ikke blitt aktuelt før, men nå ble det veldig naturlig. Jeg var ganske kjapp med å bestemme meg da jeg fikk beskjed om at de ønsket meg, sier han.
Han står oppført med 39 landskamper på aldersbestemte landslag. 22-åringen dro fra moderklubben Mandalskameratene til Viking da han var 16 år.
Wichne blir den femte sørlendingen som har signert for klubben det siste halvåret. Kristoffer Tønnessen, Eman Markovic, Martin Ramsland og Erik Schulze er allerede hentet inn på ulike tidspunkter, mens Johannes Eftevaag ble tatt opp i A-stallen tidligere i år. Ifølge klubbens nettsider er nå godt over halve stallen sørlendinger, hvilket er en tydelig retningsendring for den nyopprykkede klubben.
– Vi har vært tydelige på at vi ønsker at de beste sørlendingene skal spille i Start, og vi tror at det er viktig å ha en god andel sørlandske spillere når skal bygge opp et stabilt Eliteserie-lag som hele Sørlandet kan støtte opp om. Men det viktigste er selvsagt at spillerne er gode nok, og vi har sett at sørlendingene som kom inn i sommer har spilt avgjørende roller på laget som sikret opprykk i år. Ingenting er mer gledelig enn det, sier Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm.
(Artikkelen fortsetter under):
I Start skal Amund Wichne nå spille sammen med broren Eirik.
– Det blir helt fantastisk, og det var en ekstra grunn til å ta det valget. Vi følger hverandres fotballkarrierer ekstremt tett, både meg, Eirik og Torje (spiller i Jerv). Jeg gleder meg veldig til å spille med ham igjen.
Viking takker av Wichne på Twitter. Klubben har allerede hentet inn Arild Østbø fra Rosenborg, som skal danne keeperpar med Austbø. I Start skal Wichne ta opp kampen med Jonas Deumeland om plassen i buret.
PS! Viking melder også at de har forlenget kontrakten med visekaptein Viljar Vevatne ut 2022.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03